bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,875.38 2.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.19 1.80%
bnb
BNB (BNB) $ 603.04 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 152.32 4.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53444 3.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478698 5.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154558 4.64%

Polkadot’un DeFi Merkezi Acala, Saldırıya Uğradı

polkadotun defi merkezi acala saldiriya ugradi

Son zamanlar kripto para ekosistemi hack saldırılarıyla mücadele ediyor. Brezilyalı kripto kredi şirketi BlueBenx‘in ardından Polkadot’un DeFi merkezi Acala da büyük bir saldırıya uğradı. Acala, resmi Twitter hesabı üzerinden hacklendiğini duyurdu.

Polkadot’un DeFi Merkezi Acala, Büyük Bir Saldırıya Uğradı

Polkadot ağının DeFi merkezi Acala, büyük bir güvenlik ihlali yaşadı. DeFi protokolünün altcoin projesi Acala hacklendi. Saldırının iBTC/AUSD havuzundaki bir hatadan kaynaklandığı iddia edildi. Güvenlik açığı saldırgan, 1,2 Acala tokeni (AUSD) ele geçirdi. 

polkadotun defi merkezi acala saldiriya ugradi

Polkadot’un aUSD ekosistemine ev sahipliği yapan merkeziyetsiz finans ağı Acala, resmi Twitter hesabından hacklendiğini duyurdu. Paylaşımda, ağdaki yapılandırma sorunlarının artmasının ardından operasyonların durdurulduğu belirtildi. Acala konuya ilişkin şu ifadeleri paylaştı:

AUSD’yi etkileyen Honzon Protokolünde bir yapılandırma sorunu olduğunu fark ettik. Sorunu araştırıp hafifletirken Acala’daki operasyonları durdurmak için acil bir oylamadan geçiyoruz. Normal ağ operasyonlarına döndüğümüzde geri bildirimde bulunacağız.

Yaşanan saldırıyla birlikte AUSD stabilcoin sabitini kaybetti ve tüm zamanların en düşük seviyesi 0,5713’e düştü. Stabilcoin değerinin yaklaşık yüzde 44’ünü geri almayı başarmış olsa da, Terra benzeri bir durumun yaşanıp yaşanmayacağı konusunda çeşitli spekülasyonlar var.

Acala, Şubat ayının başlarında ilk yerel stabilcoini piyasaya sürmüştü. Polkadot ve Kusama ekosistemi için varsayılan stablecoin olarak hizmet etmeye başlamıştı. Ayrıca Acala ekibi Mart ayında AUSD stabilcoin için 250 milyon dolarlık bir ekosistem fonu başlattığını duyurmuştu. Duyuru, ACA’nın fiyatını yüzde 30’dan fazla artırmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala