bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,311.11 6.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,700.08 19.87%
bnb
BNB (BNB) $ 598.56 3.93%
solana
Solana (SOL) $ 184.52 7.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535765 4.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.498825 6.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16377 8.47%

PLA Coin Nedir?

PLA Coin Nedir

PLA coin, Plair adını taşıyan bir oyun ekosisteminde kullanılan kripto paradır. Bu ekosistemin üstün özelliklere sahip olduğu ve kullanıcılarına en iyi deneyimleri sunduğu ifade ediliyor. Plair ekosisteminde hem oyuncular hem oyun taraftarları ödüllendiriliyor. Platformda bulunan kullanıcıların oyun oynamasına, içerik üretmesine, süreci gözlemlemesine ve sosyal etkileşimler elde etmesine imkan veriliyor. Platformun esas amacı ise oyunculuk sektörünü merkezsiz bir hale getirmek. Blockchain teknolojisinden güç alarak yola çıkan kripto paralar bugün oldukça büyük bir mesafe kat etmeyi başarmış bir piyasaya sahip. Piyasadaki kullanıcıların geneli merkeziyetsizlik düşüncesine bu teknoloji sayesinde gönül veriyor. Mevcut sistemde herhangi bir merkeze ihtiyaç duyuluyor. Sektörlerinde devleşen isimler kullanıcıları çoğu zaman mağdur ediyor. Blockchain ise bu fikre karşı Bitcoin’i (BTC) ileri sürerek önce finansal sistemin merkeziyetsiz hale gelmesini önermişti. Ancak bildiğiniz üzere blockchain teknolojisinin oldukça geniş bir kullanım alanı bulunuyor. Öyle ki bu teknoloji en sonunda oyunculuk alanına da tesir etmeye başladı. Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz metaverse projeleri bu duruma verilebilecek en güzel örneklerden. Plair platformu da PLA coin’ler aracılığıyla oyunculuk sektörünün merkezsizleşmesini hedefliyor.

Okumakta olduğunuz içerik boyunca Plair ekosisteminden ve bu ekosistemin kripto para piyasasına katkılarından bahsediyor olacağız. Bunun yanı sıra bu ekosistemde kullanılan kripto para PLA coin’ler hakkında da birtakım ilgi çekici verileri sizlerle bu yazıda paylaşacağız. Oyunculuk alanında bulunan tüm paydaşlara hitap eden Plair ekosisteminde kullanıcılara çeşitli teşvikler sunularak merkezsiz bir ekosistem elde edilmek isteniyor. Ekip bu hedefine ulaşabilmek için çok sayıda ortaklık sağlamayı başarmış. Plair ekosisteminin detaylarını yazının devamında detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Ekosistemde oyunculuk alanında bulunan herkesin istifade edebileceği imkanlar yer alıyor. Bunlara örnek vermek gerekirse turnuvalar, ödüller, içerik oluşturma imkanları ya da topluluk sohbetleri ifade edilebilir.

PLA

PLA Coin Ne Zaman Çıktı?

PLA coin projesinin ilk çalışmaları 2018 yılına dek uzanıyor. Yola çıktığı ilk andan itibaren ekip dalgalı bir şekilde hedeflerine ilerlemiş. Piyasanın içerisinden geçtiği güçlükler ya da ekibin sağladığı başarılı ortaklıklar projeye doğrudan etki etmiş. Ancak en nihayetinde kullanıcılarına hizmetler verebilen bir tür blockchain oyun platformunun bugün karşımızda durduğunu görüyoruz. Projenin ardındaki ekip ile ilgili bilgiler şeffaf bir şekilde platformun internet sitesinde yer alıyor. Patrick Tang projenin kurucusu ve CEO’su olarak faaliyet veriyor. Paul Lau ise ekosistemin tüm teknolojik gelişmelerinden sorumlu isim olarak biliniyor. Diğer ekip üyelerinin de fotoğrafları ve kimlik bilgileri aynı web sayfası üzerinde detaylı olarak paylaşılmış. Projenin hedeflediği bu şeffaflık düzeyi kullanıcılara güven verici bir etki oluşturuyor olabilir.

PLA coin projesi kapsamında gerçekleştirilen teknik çalışmaların ardından bu kripto para halka arz edildi. 2018 yılının son çeyreğinde yapılan bir token satışı neticesin PLA coin ilk kullanıcılarıyla buluşturuldu. Buradan elde edilen gelir ile projenin geliştirilmesine devam edildi. 2019 yılının temmuz ayında CS:GO adlı dünyaca ünlü oyun ile bir test gerçekleştiren platform bugün başarılı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

PLA Coin Fiyatı Nedir?

PLA coin fiyatı ile ilgili en yeni verilere aşağıda bulunan başlıklardan ulaşabilirsiniz. PLA coin ekibi projelerinin kripto para topluluğuna en iyi şekilde tanıtılması için çeşitli çalışmalara imza atmış. Bu kapsamda iyi bir web sayfası tasarlayan ekip, platform hakkında merak edilen tüm soruların yanıtlanabileceği bir tanıtıcı evraka da burada yer veriyor. Genellikle piyasadaki güvenilir projelerin buna benzer evraklar hazırladığını biliriz. Whitepaper dosyası olarak da bilinen bu evraklarda hem geliştiriciler hem de bu alana yeni dahil olan kullanıcıların faydalanabileceği veriler yer alıyor. Burada hem teknik verilere hem de basit piyasa verilerine rastlıyoruz.

PLA

Whitepaper dosyasına göre VRA coin’lerden piyasaya en fazla ne kadar arz edilecek öğreniyoruz. Buna göre VRA coin miktarı toplamda 10 milyar 356 milyon civarını geçmeyecek. Toplam arzın şimdiye dek yalnızca %43’ünü dolaşıma dahil edildiğini görüyoruz. Bu oran yaklaşık olarak 4,47 milyar VRA coin’e karşılık geliyor.

PLA Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 PLA coin [mcryptocoin=”PLA” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. PLA coin fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”PLA” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. PLA coin’in  son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”PLA” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”PLA” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

PLA Coin Kaç Dolar?                                

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 PLA coin [mcryptocoin=”PLA” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının aralık ayı itibariyle PLA coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,00032 dolarla kaydetti. Bununla birlikte PLA coin yılın en düşük seviyesini ise 0,000024 dolarla belirledi.

PLA Coin Nasıl Satın Alınır?

PLA coin tarafından işletilen Plair ekosistemi kullanıcılarına çok sayıda hizmet sağlıyor. Bu hizmetlerin genelinin oyunlarla ilgili olduğunu görüyoruz. Platformda düzenlenen turnuvalara katılan kullanıcılar buradan çeşitli ödüller elde edebiliyor. Bu ödüller parasal değere sahip olabiliyor. PLA coin projesinin stratejik partneri olarak VeChain projesi geliyor. Ekip tarafından sağlanan anlaşma kapsamında bu ikilinin birlikte çalışmalar yürüttüğünü görüyoruz.

PLA nedir

PLA Coin Nasıl Satın Alınır?

PLA coin satın almak için şimdilik yalnızca bir kripto para borsası kullanılabilir. Bu borsa platformu OceanEx olarak biliniyor. OceanEx borsasından VET ve BTC aracılığıyla PLA coin satın almak mümkün.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala