bitcoinBTC/TRY
1.222.366,41 TL 3,66%
ethereumETH/TRY
64.955,39 TL 4,43%
tetherUSDT/TRY
28,94 TL 0,12%
bnbBNB/TRY
7.042,73 TL 1,58%
xrpXRP/TRY
18,09 TL 5,22%
solanaSOL/TRY
1.997,57 TL 4,81%
usd-coinUSDC/TRY
28,95 TL 0,02%
staked-etherSTETH/TRY
64.988,97 TL 4,26%
cardanoADA/TRY
15,95 TL 6,72%
dogecoinDOGE/TRY
2,84 TL 1,58%

Paylaş

Piyasalar, tarım dışı istihdama odaklandı

piyasalar

Piyasalarda gözler ABD tarım dışı istihdam verilerine çevrildi. ABD istihdam verileri, Fed’in faiz patikası için kritik önem taşırken; haftaiçi gelen verilerde iş gücünün yavaşladığı görüldü. Buna rağmen yatırımcıların temkinli seyri sürdü.

New York borsasında dün Nasdaq endeksi yüzde 0,12, Dow Jones endeksi yüzde 0,03 ve S&P 500 endeksi yüzde 0,14 değer kaybetti. ABD’de endeks vadeli kontratlar, yeni güne ise karışık bir seyirle başladı.

ABD’de işsizlik oranı son 1,5 yılın en yüksek seviyesinden gerilemesi bekleniyor. Ağustos ayında 187 bin olan tarım dışı istihdam artışının eylül ayında 170 bin olması tahmin ediliyor.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, herhangi bir karar için aceleye gerek olmadığını belirtti. Daly, tahvil faizlerindeki yükseliş nedeniyle Fed’in ilave sıkılaştırma yapmasına gerek kalmadığını da kaydetti.

Eylül ayında ilk kez yapılan işsizlik maaşı başvurularının bu yıl için belirlenen 194 bin ile 265 bin bandının alt sınırına gerilediğine dikkat çekti.

Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 30 Eylül ile biten haftada 207 bin ile piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

ABD’nin özel sektör istihdamı eylül ayında 89 bin artış göstermişti. Ekonomistlerin beklentisi artışın 150 bin olması yönündeydi.

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
No coins selected
Bağlantıyı kopyala