bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,812.10 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.38 0.93%
bnb
BNB (BNB) $ 597.87 2.67%
solana
Solana (SOL) $ 139.22 4.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525627 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462522 1.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147674 2.68%

Paper Wallet (Kağıt Cüzdan) Nedir?

Paper Wallet

Paper Wallet (kağıt cüzdan), bir kullanıcının özel anahtarını, genel anahtarını ve kripto para birimlerini depolamak ve işlemek için kullanılan çevrimdışı bir yöntemdir.

Paper Wallet (Kağıt Cüzdan), Bitcoin’leri ve diğer altcoinleri siber saldırılardan, kötü amaçlı yazılımlardan uzak tutmak için son derece güvenli bir yol olarak kullanılmaktadır. Paper Wallet, kripto paralarınızın bilgisayar korsanları tarafından çalınmasını güvende tutmanın en iyi yollarından biridir. Çünkü paraları çevrimdışı durumda saklarlar.

Kripto paralar, Paper Wallet ile internet bağlantısına ihtiyaç duyulmadan saklanabilmektedir. Paper Wallet’ ın fiziksel olarak saklanabiliyor olması iyi niyetli olmayan internet kullanıcılarına karşı kriptopara varlıkları koruyabilmektedir. Kullanıcılar tarafından kolaylıkla oluşturulabilmesi de Paper Wallet’ ın avantajları arasında yer almaktadır.

Paper Wallet, 2011 ve 2016 yılları arasında yaygın olarak kullanılmaktaydı fakat bazı riskleri beraberinde getirdiğinden artık kullanılması fazla tavsiye edilmemektedir. Beraberinde getirdiği dezavantajlardan biri, kağıt cüzdanlar kağıdın fiziksel kırılganlığından dolayı, oldukça kolay bir şekilde zarar görebilir olmasıdır.

kagit cuzdan

Paper Wallet, oluşturulduktan sonra cüzdana aktarılan bilgiler sadece cüzdan içerisinde kalmaktadır. Ucuz mürekkep kullanan bir yazıcı, zamanla bulaşabilir, akabilir, solabilir ve cüzdanı erişilemez hale getirebilir. Kağıdın kaybolması, çalınması, yırtılması veya başka bir şekilde hasar görmesi durumu da bir diğer dezavantajıdır. Kullanıcı bir anahtarı yanlış okursa veya cüzdan yazılımı, yazdırılan cüzdanın özel anahtar biçimini artık tanımıyorsa, bunlar da çeşitli problemlere yol açmaktadır. Kağıt cüzdan kullanmanın bir diğer tehlikesi ise, fonlar ile aynı cüzdandan birden fazla işlem yapılamamasıdır.

Paper Wallet (Kağıt Cüzdan) Nasıl Alınır?

Paper Wallet edinmek için öncelikle ilgili siteler ziyaret edilmeli ve anahtar oluşturulmalıdır. Anahtar oluşturma aşamasında internet erişiminin kesilmesi, güvenlik seviyesini arttıran bir önlemdir. Anahtar oluşturduktan sonra da tarayıcı geçmişi temizlenerek önlem düzeyi daha da arttırılabilir.

Cüzdanın basılı halini almak için kullanılan yazıcı, büyük ağlara bağlıysa çalınma riskini artırabilmektedir. Bundan dolayı baskı alırken bağlantının kesilmesi ya da olabildiğince güvenli bir ortamda yapılması gerekmektedir. Hatta mümkünse şifreyi de şifreleyerek yazmak öneriliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala