bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

PancakeSwap (CAKE) Nedir?

PancakeSwap, Binance Akıllı Zincir ağı üzerinde geliştirilmiş merkezi olmayan bir değişim platformudur. PancakeSwap ile ilgili en önemli yenilik, yalnızca algoritmalarla kontrol edilen izinsiz likidite havuzları kullanmasıdır. Bu algoritmalar, PancakeSwap’ın otomatik piyasa yapıcılarına sahip olduğu için piyasa yapıcılarının herhangi bir bağımlılık olmaksızın tamamen otomatik olarak çalışmasına olanak tanır. Böylece aracıların ortadan kalktığı tamamen merkezsiz bir deneyim sunulmuş olur.

PancakeSwap (CAKE) Ne Zaman Çıktı?

Binance Smart Chain üzerinde hayata geçen proje, Eylül 2020 itibariyle piyasaya sürüldü. Proje piyasaya sürüldüğü andan itibaren yoğun ilgi gördü.

Neden Bu İsim?

Böyle lezzetli bir ismin arkasındaki hikayenin ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz, PancakeSwap?
Ad, gıda adlarını token adı olarak kullanmanın merkezsiz finanstaki (DeFi) eğilimleri takip edilerek basitçe seçilmiştir. SushiSwap’ı gördük ve ardından BakerySwap’a çıktı. Öyleyse neden PancakeSwap olmasın? PancakeSwap, Binance Akıllı Zincirinde bir BEP-20 tokeni olan CAKE adlı lezzetli tokeni kullanıyor. Ayrıca havuzun adı Şurup; trendleri takip eden isimler olabildiğince lezzetli.

nft 2
PancakeSwap’ın NFT pazarı da bulunuyor.

PancakeSwap vs. Uniswap vs. SushiSwap

Günümüzün kripto para ortamında en tepede üç büyük merkezi olmayan borsa var: Uniswap, SushiSwap, PancakeSwap.

Uniswap: Ethereum üzerine kurulu orijinal DeFi likidite protokolü. ERC-20 tokenlerini ve çoğunlukla ETH çiftlerini kullanarak kolay kripto para ticareti için günümüzün standardı haline geldi.
SushiSwap: Token takasları, çiftçilik ve kripto ödünç verme/borçlanma sunan bir DeFi merkezine dönüşen, topluluk tarafından yönetilen bir Uniswap hard fork’u.
PancakeSwap: BSC üzerine kurulu Uniswap klonu, BEP-20 tokenleri ve BSC – ETH köprüsünü kullanarak hızlı ve ucuz işlemler sunabiliyor

Her üçü de merkezi olmayan değişim, topluluk yönetimi, verim çiftçiliği ve LP (likidite sağlayıcısı) fırsatları sağlarken, yalnızca Sushi ve PancakeSwap, tokenlerini stake eden token sahiplerine ödüllerini geri ödeme avantajı sağlıyor.

PancakeSwap (CAKE) Nasıl Çalışır?

Şimdi bir adım daha ileri gidelim ve PancakeSwap hakkında bilmeniz gerekenler hakkında konuşalım. PancakeSwap, Ethereum üzerine inşa edilmiş diğer DeFi projelerine kıyasla daha düşük ücretlerle inanılmaz bir işlem hızına sahiptir. Bu nedenle, tüm dünyadaki kullanıcıları kendine çekiyor. PancakeSwap’taki otomatik piyasa yapıcılar, kâr elde etmek için dijital varlıkları likidite havuzlarına karşı takas etmenize olanak tanır. Alıcı ve satıcıların yüz yüze gelmeleri ve kâr elde etmek için satıcıların varlıklarını satmaları gereken geleneksel borsanın tam tersi sistemle çalışır. Ancak PancakeSwap’ta, token şeklinde gelir elde etmenize izin veren otomatik piyasa yapıcılar tarafından desteklenirsiniz.

Son 30 günde 2.8 milyon kullanıcı, 9.5 milyar dolar değerinde token stake’ledi.

Basit kelimelerle ifade etmek gerekirse; PancakeSwap gibi otomatik piyasa yapıcılarda, kullanıcılar varlıklarını (Stake) likidite havuzlarına ödünç verir ve karşılığında daha fazla dijital varlık kazanmak için kullanılabilecek likidite tokenlerini alırlar.

PancakeSwap Kullanarak Nasıl Kazanabilirsiniz?

PancakeSwap, BEP-20 tokenlerini takas etmenize olanak tanır ve karşılığında ek dijital varlıklar kazanabilirsiniz.. Kullanıcılar kripto para birimlerini havuzlara likidite sağlamak için kullanabilir ve karşılığında ek tokenler alır. Bu nedenle basitçe kripto para birimlerini havuza ödünç vereceğinizi ve onlara kripto para birimleri verirken, size token şeklinde geri ödeme yapacaklarını söyleyebiliriz.

Tokenler, daha fazla token kazanmak için havuzlara likidite sağlamak için kullanılabilir. Sonuçta, istediğiniz kadar gelir elde etmenizi sağlar. Basitçe, sistemde kripto para biriminizi veya tokenlerinizi kullanma haklarını sağlıyorsunuz ve PancakeSwap size tokenklerinizi kullanmanın ücretlerini ödüyor. Tokenlerinizi yatırım için ne kadar çok miktarda stake ederseniz, o kadar çok kazanırsınız.

PancakeSwap Neler Sunuyor?

Şimdi PancakeSwap’ı kullanırsanız elde edebileceğiniz başlıca avantajlara bir göz atalım. PancakeSwap’tan alabileceğiniz çeşitli avantajlar vardır, hatta bazı gizli avantajlardan da yararlanabilirsiniz.

PancakeSwap’ta sınırsız olarak istediğiniz kadar token kazanabilirsiniz. Hatta Binance Akıllı Zinciri üzerine inşa edilmiş diğer projeler için token kazanma şansınız da olabilir. Basitçe, havuza tokenlerinizi borç verirsiniz ve ücreti token şeklinde size geri ödenecektir ve toplamda token miktarınızı artıracaktır.

PancakeSwap’ta düşük işlem ücretleri ve akıllara durgunluk veren işlem hızı alırsınız. İnsanlar her zaman daha az ücret ödeyerek ve işlemleri saniyeler içinde tamamlayarak para çekebilecekleri bir borsa ararlar. Artık PancakeSwap ile 4 ila 20 sent gibi düşük bir ücretle 5 saniyeden daha kısa sürede işlem yapabilir ve bu hızı kullanarak avantaj sağlayabilirsiniz..

En yüksek getiri sağlayan stake seçenekleri

Kullanıcılar, PancakeSwap’ı kullanarak ve genellikle gizlilik sızıntılarına yol açan kişisel verileri sağlamayarak bir avantajdan yararlanabilirler. Artık dünyanın her yerinden herkes doğrudan likidite havuzlarına katılabilir ve kimlikleriyle ilgili hassas bilgilerini ifşa etmeden daha fazla token kazanmak için tokenlere yatırım yapabilir.

Artık PancakeSwap’in çok kolay bir şekilde yatırım yapmanızı ve kazanmanızı nasıl ve ne şekilde sağladığını biliyorsunuz, ancak en önemli endişe devam ediyor; PancakeSwap güvenli mi değil mi?

Lansmanından bu yana işlemde herhangi bir zorlukla karşılaşan herhangi bir kullanıcı tarafından tek bir vaka rapor edilmedi. PancakeSwap’ın arkasındaki ekip, kalite standartlarını başka bir düzeye taşıdı ve PancakeSwap’ı kullanmanın güvenli olduğunu öne sürüyor. Şu anda, PancakeSwap, onu diğer tüm rekabetçilerinden oldukça farklı kılan, yaklaşık 600 Milyon Dolarlık normalleştirilmiş bir işlem hacmine sahiptir. Bu açıdan güvenli olduğu söylenebilir. Ancak her zaman kullanıcının kendi güvenliğini sağlaması ön plandadır.

PancakeSwap (CAKE) Fiyatı Nedir?

CAKE tokenleri piyasaya ilk çıktığında 0,6 – 1 dolar arasında işlem görüyordu. İlerleyen zamanlarda platformun bilinirliliği arttı ve 2021’in 2. çeyreğinde bu ilgi tavan yapmıştı. Yine bu süreç içerisinde tarihinin en yüksek fiyatını görerek 40 dolara ulaştı. CAKE tokenlerinin birçok kripto paraya kıyasla dalgalanma boyutlarının çok yüksek olduğunu belirtelim.

PancakeSwap (CAKE) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 PancakeSwap coin 90,88 TL TL’den işlem görüyor. PancakeSwap Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -5.01% değişim gösterdi. PancakeSwap Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 82,901,392 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 712,926,202 dolar seviyesinde.

PancakeSwap (CAKE) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 PancakeSwap Coin $ 2.79 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Eylül ayı itibariyle PancakeSwap Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 43.96 dolarla kaydetti. Bununla birlikte PancakeSwap’de yılın en düşük seviyesini ise 0.19 dolarla belirledi.

PancakeSwap (CAKE) Nasıl Alınır?

CAKE tokenlerini PancakeSwap üzerinden satın alabilirsiniz. Bunun için PancakeSwap’ın resmi sitesi üzerinden cüzdanınızı platforma bağlamanız gerekiyor. Platforma bağladığınız cüzdanınız ile CAKE tokenlerinin desteklediği birçok token karşılığında swap gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer yandan CAKE tokenleri merkezi borsalar üzerinden de alınabilir. CAKE tokenleri en popüler borsalardan biri olan Binance üzerinden satın alınabilir. Binance’te CAKE USDT, BTC, BUSD karşısında listelenmiş durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala