bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

PAC Global, XRP Node’u Çalıştırmaya Başladığını Duyurdu

pac global xrp nodeu calistirmaya basladigini duyurdu

ABD’li blokzinciri şirketi PAC Global, XRP Ledger’daki işlemleri doğrulamak için kendi node’unu çalıştırmaya başladığını duyurdu. Şirketin bu hamlesi ile birlikte, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) devam eden Ripple aleyhindeki davasında da gündeme gelen XRP’nin merkeziyetsizlik seviyesi de artmış oldu. 

Node’lar ağın korunmasına yardımcı olan bilgi işlem cihazlarıdır. Güvenilir node’ların yer aldığı bir ağda çift harcama olasılığı önemli oranda düşer.

Birçok farklı kurum ya da işletme, kendi node’larını yönetebilir. Ancak mevcut node’ların içindeki aslan payı hala Ripple tarafından finansal olarak destekleniyor. Örneğin Ripple, 2019 yılında node kuran Tokyo Üniversitesi’nin blokzinciri çalışmaları yapan Üniversite Blokzinciri Araştırma Girişimi (UBRI) kurumunun bir üyesi. Güvenilir node’lardan oluşan node listesinde ayrıca Coil, Bitso, Bithomp ve Ripple ekosisteminde yer alan diğer isimler de bulunuyor. 

Benzer şekilde PAC Global da Ripple’ın finanse ettiği blokzinciri şirketi Flare Networks’ün ortağıdır. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala