bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,572.84 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,185.64 1.37%
bnb
BNB (BNB) $ 602.41 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 155.11 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.550881 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.513629 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158882 2.32%

Origin Protocol (OGN) Nedir?

origin protocol nedir

Origin Protocol (OGN), kullanıcıların eşler arası mal ve hizmetleri paylaşabildiği bir blockchain projesidir.

Origin Protocol (OGN) Nedir?

Kullanıcıların eşler arası (P2P) mal ve hizmet paylaşımı yapabildiği blockchain projesi Origin Protocol’dür. Sembolü OGN olan Origin Protocol, NFT ve DeFi alanına odaklanmıştır. San Francisko merkezli proje, Josh Fraser ve Matthew Liu tarafından oluşturulmuştur.

Origin Protocol, yüksek işlem maliyetleri, şeffaflığın az olması, yenilik eklemenin güçlüğü ve merkezi olma gibi sorunlara çözüm sunmaktadır. Böylece mevcut online pazarı ileriyeye taşımayı hedeflemektedir. Protokol, alıcı ve satıcıların işlerini kolaylaştırmak için teşvik seçenekleri sunan, merkeziyetsiz bir ortam sağlamaktadır.

Origin Protocol, Ethereum ağındaki kullanıcıların düşük işlem ücreti karşılığında, aracısız şekilde iletişim kurmalarını ve alışveriş yapmalarını sağlamaktadır. Ayrıca, kullanıcıları ağa yaptıkları katkılardan dolayı ödüllendiren, teşvik eden açık kaynaklı bir platform olma özelliği taşımaktadır.

Origin Protocol, kullanıcıların NFT’lerini satabilecekleri Origin Story isimli bir ürüne sahiptir. Bu ürün aracılığıyla kullanıcılar, NFT’lerini bir pazar yerine kendi web sitelerinde barındırabilir ve satışa sunabilmektedir. Ethereum ve Polygon ağlarında NFT satışına izin veren Story, NFT’lerden elde edilen geliri en üst düzeye çıkarmak için açık artırma mekaniğini kullanmaktadır. NFT satın almak isteyen kullanıcılar, kripto paraların yanında kredi kartlarını da ödeme yöntemi olarak kullanabilmektedir.

ogn nedir

Nasıl Çalışır?

Origin Protocol (OGN), Ethereum altyapısıyla çalışmaktadır. Geleneksel finans işlemlerinde ihtiyaç duyulan aracıları, IPFS modeliyle ortadan kaldırarak, kullanıcılara komisyon ücreti ödenmeyen bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Ethereum Blockchain üzerine inşa edilen proje, OGN coin isimli bir yerel kripto para birimine ve OUSD isimli dolara entegre bir stabil coin’e sahiptir.

Ayrıca Origin Protocol (OGN), kullanıcıların ürünlerini tanıtıp satabilecekleri lider bir platform olmayı hedeflemektedir. Origin Protocol, DeFi ve NFT işlemleri için oluşturulmuş merkeziyetsiz bir blockchain ağı olarak çalışmaktadır. Ağ, yüksek ölçeklenebilirlik ve hız sunmak üzere tasarlanmıştır.

OGN Coin Nedir?

OGN Coin, Origin Protocol’un yönetişim tokenidir. OGN sahipleri, varlıklarını kullanarak platformun yönetimine katılabilir ve alınan kararlarda oy kullanabilir. Ayrıca OGN, kullanıcıları teşvik etmek için dağıtılmaktadır. NFT satıcıları tarafından oluşturulan ürünleri tanıtıp pazarlayan kullanıcılar, OGN ile ödüllendirilmektedir.

OGN Coin, platform içerisindeki ürün satın almak veya işlem ücreti ödemek gibi amaçlarla da kullanılabilmektedir. Staking özelliğine sahip olan OGN, kullanıcıların pasif gelir elde etmesine olanak tanımaktadır. OGN sahipleri, varlıklarını platformun akıllı sözleşmelerine belirli bir vadeyle kilitleyebilmekte ve vade sonunda ek token ödülleri kazanabilmektedir.

OGN Coin Nasıl Ve Nereden Satın Alınır?

OGN Coin, işlem hacmi geniş birçok kripto para borsası ve diğer borsalarda işlem görmektedir. Bunlara; Binance, KuCoin, Bitget, Huobi Global, Coinbase ve SushiSwap borsaları örnek verilebilir.

Origin Protocol (OGN) sahibi olmak isteyen yatırımcılar, bu borsalar arasından tercih ettikleri herhangi birine üye olarak hesap oluşturabilmektedir. Hesap oluşturma ve kimlik doğrulama işlemlerinden sonra cüzdanlara para yükleyerek istenen miktarda OGN Coin satın alınabilmektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala