bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,910.12 1.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.74 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 601.79 2.51%
solana
Solana (SOL) $ 142.81 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527705 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46674 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149488 2.28%

Orchid (OXT) Coin Nedir?

orchid coin

Orchid coin (OXT), kripto para birimiyle çalışan bir sanal gizli ağ (VPN) olan Orchid’in yerel token’ıdır. Kripto parasının sembolü OXT’dir. Aralık 2019’da piyasaya sürülmüştür. OXT, Ethereum altyapısıyla çalışır. OXT, madenciliği yapılan bir kripto para türüdür. Ethereum ağı madenciliğinde deneyimli olan herkes yapabilir.

Orchid’ in 4 tane kurucu ortağı vardır. Bunlardan ilki Orchid Coin’in CEO görevini üstlenen Dr. Steven Waterhouse, Jay Freeman, Brian Fox ve Gustav Simonsson’dur. Bu kişiler, finans ve blok zinciri alanında oldukça tecrübeli isimlerdir.

Amacı, kullanıcıların herhangi bir katılımcı sağlayıcıdan bant genişliği satın almasına imkan tanımak için kripto para ödemelerini kullanmak ve internetteki kısıtlamaların üstesinden gelmektir. Sağlayıcılara düzenli ödemeler zincir dışında gerçekleşmektedir. Bu da Ethereum ağındaki yığılma ve gas ücretleri sorunlarının ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır. Servis, kullanıcı başına ödeme sistemi kullanarak sağlanmaktadır. Böylece kullanıcılar, aylık veya yıllık ücretler yerine sadece ağa bağlandıklarında ödeme yapmış oluyorlar.

Orchid coin Coinbase Pro, Binance ya da Kraken gibi borsalardan kolaylıkla satın alınabilmektedir. Bu borsalar üzerinden coin işlemleri rahatlıkla yapılabilmektedir. Diğer kripto varlıklar gibi Orchid coin alım satım, transfer gibi işlemler pratik bir şekilde kullanılan bir borsa platformu üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. 

orchid coin 1

Orchid (OXT) Coin Avantajları Nelerdir?

Orchid (OXT) Coin avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Orchid, dünyanın ilk teşvikli özel ağı olarak tanımlanmaktadır. Proje, bant genişliğini satmak isteyenler ile bant genişliği satın almak isteyen kullanıcıları bir araya getirir.
  • Kullanıcılar, bant genişliği sağlayıcıdan OXT token aracılığıyla bant hizmeti alırken, bant genişliği sağlayanlar da OXT token kazanırlar. Ayrıca bant sağlayıcısını değiştirmek isteyen kullanıcılar, başka bir sağlayıcıdan hizmet almaya devam edebilirler.
  • VPN hizmeti alan kullanıcılar, hesaplarını arkadaşları veya ailesiyle paylaşabilirler. Böylece tek bir hesapla birçok kişi bu hizmetten yararlanma hakkına sahip olmuş olur.
  • Kullanıcılar VPN için yalnızca hizmeti aldıkları zamanlar için ödeme yaparlar.
  • VPN hizmeti almak isteyen kullanıcılar, bunun için düşük bir işlem ücreti öderler.
  • Orchid protokolüne ait OXT token, ethereum ağı destekli ERC-20 standardı bir tokendir. Platformda gerçekleşen bütün işlemler için kullanılabilmektedir. Kullanıcılar, OXT tokenlerini Ethereum ağını destekleyen kripto para cüzdanlarında saklama imkânına sahiplerdir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala