bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,205.20 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.59 0.55%
bnb
BNB (BNB) $ 559.39 1.79%
solana
Solana (SOL) $ 144.95 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504481 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469952 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 1.81%

OpenSea, Kopya NFT’leri Algılama Özelliği Getiriyor

OpenSea Kopya NFTleri Algilama Özelliği Getiriyor

NFT sektörü gelişimini sürdürürken en büyük problemlerden birisi de şüphesiz kopya içerikler olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar NFT teknolojisi bir sanal varlığın sahipliğini güvenli bir şekilde korusa da maalesef kopya içeriklerin önüne geçemiyor. Ancak popüler NFT pazar yeri OpenSea bu soruna bir çözüm getirmeyi hedefliyor.

OpenSea Kopya NFTleri Algilama Özelliği Getiriyor

OpenSea Kopya İçerikleri Algılayıp Engelleyecek

NFT denilince akla ilk gelen isimler arasında OpenSea de yer alıyor. Özellikle piyasada sahip olduğu işlem hacmi ile öne çıkan OpenSea, kopya içerik konusunda yeni bir güncelleme yayımladı. 2 konuya odaklanan bu güncelleme ile doğrulamaya uygun içerik oluşturucularının sayısını artıran güncellenmiş bir hesap doğrulama ve tahsilat rozeti sistemi geliyor.

Buna ek olarak daha önceden yapılan eserleri analiz eden ve benzer veya kopyaları yapıldığında duruma göre basılmasını engelleyip, kaldırılmasını sağlayan bir otomatik sistem getiriyor.

Bir hesabın doğrulama rozeti alabilmesi için ise 100 ETH’den fazla bir tahsilat hacmine sahip bir hesap olması gerekiyor. Bu hacme ulaşan hesaplar onay başvurusu için davet edilecek ve onay süreci için özel bir müşteri hizmet ekibi yer alacak.

OpenSea’nin kopya NFT’leri azaltma politikası iki aşamadan oluşacak.

Kopyalama önleme sistemi, OpenSea’deki tüm NFT’leri (yeni darphaneler dahil) taramak için bilgisayar görüşü teknolojisinden yararlanacak. Sistem daha sonra bu taramaları, kopyalanmış koleksiyonlardan bazılarıyla başlayarak, bir dizi özgün koleksiyonla eşleştirecek ve diğer permutasyonları arayacak. Yapay zeka desteği ile kopya algılama yeteneği zamanla geliştirilecek.

Bir diğer aşama ise gerçek insanların sahte ve kopya içerikleri ayırarak yapay zekayı eğittiği ve kopyaları elediği bir kısım olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala