bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,988.14 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.96 0.49%
bnb
BNB (BNB) $ 603.90 1.99%
solana
Solana (SOL) $ 143.79 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525009 0.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466552 1.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149578 1.75%

OneCoin Kurucu Ortağı Suçunu Kabul Etti

onecoin kurucu ortagi sucunu kabul ettiff

Amerika Birleşik Devletleri’nin sahte kripto şirketi OneCoin soruşturması devam ediyor. Tutuklanan OneCoin kurucu ortağı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

OneCoin Kurucu Ortağı Karl Sebastian Greenwood Suçunu İtiraf Etti

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, Karl Sebastian Greenwood’un dolandırıcılık ve OneCoin planıyla bağlantılı kara para aklama suçunu kabul ettiğini açıkladı.

onecoin kurucu ortagi sucunu kabul etti 2

Karl Sebastian Greenwood, 2014 yılında “Kripto Kraliçesi” olarak anılan kaçak Ruja Ignatova ile birlikte OneCoin’i kurdu. OneCoin’in kurulmasından ardından şirket, milyarlarca dolarlık küresel bir dolandırıcılık gerçekleştirdi.

Konu hakkında açıklama yapan ABD Savcısı Damian Williams şu ifadeleri kullandı:

Karl Sebastian Greenwood ve aralarında kaçak Ruja Ignatova’nın da bulunduğu iş birlikçileri, OneCoin’in “Bitcoin katili” olacağını iddia ederek masum kurbanları milyarlarca dolarlık bir dolandırıcılık gerçekleştirdi. Bununla birlikte OneCoin’in herhangi bir değeri yoktu.

Ruja Ignatova ve Karl Sebastian Greenwood arasındaki e-postalar, yatırımcılardan yararlanmak için bir hile öneriyor. Yazıştıkları gibi, her ikisi de oynaklığı ayarlamak ve döviz fiyatlarını sabitlemek adına bir plan doğrultusunda hareket etti. Son olarak FBI tarafından da aranan Ruja Ignatova, FBI’ın en çok aranan 10 kişisi arasında yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala