bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,462.27 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,021.71 6.15%
bnb
BNB (BNB) $ 554.78 6.69%
solana
Solana (SOL) $ 141.72 6.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.475967 12.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446157 10.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152256 12.28%

Olası zkSync AirDrop’una Katılma Şansınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?

zksync airdrop

Bu yazımızda olası bir zkSync airdrop’una hak kazanma şansını artırmak için yapılması gerekenlere bakacağız. Bu rehber içerikteki adımları takip ederek olası bir zkSync airdrop’una katılma şansınızı arttırabilirsiniz.

zkSync, Ethereum blockchain’i üzerinde geliştirilen bir katman-2 ölçeklendirme çözümüdür. zkSync, işlemleri daha hızlı ve daha az maliyetli hale getirmek için zk-rollup teknolojisini kullanıyor. zkSync hakkında daha fazla bilgi edinmek için “zkSync Nedir” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Twitter’daki kripto para topluluğunda zkSync’in kullanıcılarına airdrop yaparak ZKS token’ini dağıtacağı konusundaki söylentiler her geçen gün artıyor. Şunu belirtmeliyiz ki zkSync ekibi bu yazının hazırlandığı an itibariyle herhangi bir şekilde token çıkaracaklarını açıklamadı. Ancak bu zkSync’in token çıkarmayacağı anlamına gelmiyor.

Yazımızın geri kalan kısmında olası bir zkSync airdrop’una hak kazanmak için yapmanız gerekenleri anlatacağız. Hazırsanız başlayalım:

İlk olarak şunu belirtmemiz gerekiyor ki bu işlemleri düzenli olarak tekrarlayan kullanıcıların airdrop’a hak kazanma şansını daha yüksek olabilir. Eğer zkSync’in testnet’ini kaçırdıysanız airdrop’a hak kazanma şansınızı artırmak için aşağıdaki işlemleri düzenli aralıklarla tekrarlayabilirsiniz.

zkSync Ağına Varlık Köprüleyin ve Likidite Ekleyin

zkSync ağında işlem gerçekleştirmek için içerisinde fon bulunan bir MetaMask cüzdanına ihtiyacınız var. Eğer MetaMask cüzdanınız yoksa “MetaMask Nedir” başlıklı rehberimize göz atarak cüzdanınızı oluşturabilirsiniz.

Sonrasında MetaMask cüzdanınıza zkSync ağını eklemeniz gerekiyor. ChainList aracılığıyla zkSync Era ağını MetaMask cüzdanınıza ekleyebilirsiniz.

add zkSync to Metamask and bridge assets

Ardından https://bridge.zksync.io/ adresini ziyaret edin ve zkSync Era ağına bir miktar fon köprüleyin.

Bu işlemi gerçekleştirmek için Ethereum ağında gas ücreti ödemeniz gerekecek. Bu nedenle cüzdanınızda yeterli miktarda ETH olduğundan emin olun.

zkSync ağına varlık köprüledikten sonra artık ağdaki DeFi uygulamalarını deneyimlemeye başlayabilirsiniz.

zkSync Ağındaki DeFi Uygulamalarıyla Etkileşime Girin

zkSync Era ağı henüz 24 Mart 2023 tarihinde başlatıldığından ağ üzerinde 2023 yılının Nisan ayı itibariyle pek fazla DeFi uygulaması bulunmuyor.

Olası bir airdrop’a hak kazanmak için kullanıcıların bu DeFi uygulamalarıyla etkileşime girmesi şansı artıran faktörlerden biri olabilir. Zira geride bıraktığımız aylarda gerçekleştirilen Arbitrum airdrop’unda platformdaki önemli projelerle etkileşime giren kullanıcılar ciddi şekilde ödüllendirildi.

Biz bu yazımızda Mint Square ve Mute adlı platformları kullanacağız. Ancak sizler zkSync ağındaki diğer DeFi protokolleriyle de etkileşime girebilirsiniz.

Mute, zkSync üzerinde faaliyet gösteren bir merkezsiz kripto para borsasıdır.

Interact with zkSync ecosystem apps

Olası bir zkSync AirDrop’una hak kazanmak isteyen kullanıcılar Mute platformu üzerinden likidite ekleyebilir, token takası gerçekleştirebilir veya Amplifier platformuna LP token kilitleyebilir.

Mint Square ise NFT pazar yeri. Kullanıcılar Mint Square platformunda NFT mint’leyebilir, satın alabilir veya satabilir.

Elbette zkSync ağındaki DeFi uygulamaları Mute ve Mint Square ile sınırlı değil. Ne kadar fazla DeFi uygulamasıyla etkileşime girerseniz airdrop’a hak kazanma şansınız o derece artabilir.

Bu platformları belirli aralıklarla düzenli olarak kullanmaya dikkat edin. Düzenli olarak ne kadar fazla işlem gerçekleştirirseniz olası bir ZKS airdrop’unda uygunluk kriterlerini sağlama şansınız o kadar yükselebilir.

Gitcoin bağışı yapmak geçmişte Optimism gibi protokoller tarafından airdrop kriteri olarak kullanılmıştı. Projelere bağış yaparak kripto ekosistemini desteklemenin yanı sıra, Gitcoin’deki zkSync projelerine bağış yapmak airdrop ödülleri almanın başka bir yolu olabilir. Bu nedenle zkSync airdrop’u almaya hak kazanma şansınızı arttırmak için Gitcoin bağışı gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak zkSync’in olası bir ZKS airdrop’una hak kazanmak amacıyla zkSync ekibi ve ilgili projeler tarafından başlatılan görevleri yaparak şansınızı arttırabilirsiniz. Bu zkSync ekibi tarafından cüzdan uygunluğunu değerlendirmede bir kriter olarak kullanılabilir. Örneğin, Sei gibi projeler, katılımcıların puan kazanması için farklı görevlerden oluşan bir liste bulunuyor.

Editörün Notu:

Şu anda kripto para topluluğunda zkSync’in bir token’e ihtiyacı olup olmadığı tartışma konusu. Ancak zkSync ekibi gelecekte bir DAO oluşturmaya karar verirse ağın yönetişim token’ı olarak ZKS’nin çıkarılması oldukça muhtemel. DAO token’leri için yapılan airdroplar, daha geniş bir topluluğu projenin yönetişim sürecine dahil etmek amacıyla yapılır. DAO token AirDrop’ları aslında kullanıcıları maddi anlamda ödüllendirmek için yapılmaz. Ancak geçmişteki birçok DAO airdrop’u kullanıcılar için oldukça kârlı oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala