bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,588.50 1.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.83 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 597.91 2.48%
solana
Solana (SOL) $ 144.17 3.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521175 0.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463026 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146929 2.83%

Olası Scroll Airdrop’una Nasıl Katılınır?

scroll airdrop

Bu yazımızda popüler EVM uyumlu katman-2 ölçeklendirme çözümü Scroll’ün olası bir airdrop gerçekleştirmesi durumunda airdrop almaya hak kazanmak için neler yapabileceğinizi anlatacağız.


Scroll Airdrop’u Hakkında

  • Scroll, sıfır bilgi kanıtı kullanarak Ethereum ağındaki gizlilik ve ölçeklenebilirlik sorunlarını ele almaya çalışan bir katman-2 ölçeklendirme çözümü.
  • Scroll henüz bir token’e sahip değil. Bu nedenle kullanıcılar Scroll projesinin gelecekte bir airdrop yapma olasılığını göz önünde bulundurarak projenin testnet ağındaki merkezsiz uygulamalarla etkileşime giriyor.

Arbitrum 23 Mart’ta görkemli bir airdrop gerçekleştirerek kripto para piyasasında tüm dikkatleri üzerine çekti. Arbitrum ilk kullanıcılarına yüklü miktarda ARB token airdrop’u gerçekleştirmesinin ardından kripto para piyasasında gözler airdrop gerçekleştirebilecek diğer projelere döndü. Scroll projesi de bunlardan biri.

Olası Scroll Aidrop’una Katılma Şansı Nasıl Arttırılır?

Scroll Alpha’ya Giriş

Herhangi bir uygulama ile etkileşime geçmeden önce, cüzdanı Scroll Alpha’ya bağlamamız gerekiyor.

Adım 1: Goerli Testnet & Scroll Alpha Testnet’lerini MetaMask’e Ekleme

İlk olarak https://scroll.io/alpha adresine gidin ve sonrasında “Add to MetaMask” butonuna tıklayarak hem Goerli Testnet hem de Scroll Alpha Testnet ağlarını MetaMask’inize ekleyin.

Eğer MetaMask cüzdanınız yoksa buradaki bağlantıya tıklayarak “MetaMask Nedir” başlıklı rehberimizdeki adımları takip ederek cüzdanınızı oluşurabilirsiniz.

scroll alpha 1

Adım 2: Cüzdanınıza Goerli ETH Testnet Token’i Ekleyin

Goerli ETH almak için öncelikle Alchemy hesabı oluşturmanız gerekiyor. Buradaki bağlantıya tıklayarak hesabınızı oluşturun. (https://auth.alchemy.com/signup)

Sonrasında https://goerlifaucet.com/ adresine gidin ve Alchemy hesabınıza giriş yapın. Bu platform üzerinden her 24 saatte bir 0,02 Goerli ETH talep edebilirsiniz.

Eğer Alchemy platformu çalışmıyorsa Quicknode’s faucet‘i deneyebilirsiniz. Bu platform da her 140 saatte bir Goerli ETH veriyor.

scroll alpha 2

Adım 3: Goerli ETH’leri Scroll Ağına Köprüleyin

Az önce Alchemy Faucet’ten aldığımız Goerli ETH’leri şimdi http://scroll.io/alpha/bridge adresi üzerinden Scroll ağına köprüleyeceğiz.

0.01 ETH’yi Goerli Testnet ağından Scroll Alpha Testnet ağına köprüleyin. Bu süreç 10 dakikaya kadar sürebilir.

scroll alpha 3 1

Köprüleme işlemini başarıyla gerçekleştirdikten sonra şimdi Scroll ağındaki merkezsiz finans uygulamalarını deneyimlemeye hazırız.

Scroll Guild’e Katılın

Scroll Guild’e katılmak için https://guild.xyz/scrollzkp adresine gidin ve ‘Join Guild to get roles’ butonuna tıklayın.

Cüzdanınızla bağlanmanız gerekiyor, sonrasında ise Discord ve Twitter hesaplarınızı da bu platforma bağlamanız gerekiyor. Mystery rolü alabilmeniz için 1 Ekim 2022 tarihinden önce oluşturulmuş bir Twitter hesabına ihtiyacınız var. Ancak bu rolü almak için uygun değilseniz daha yapacak çok işimiz var.

scroll alpha 5

Uniswap

Scroll Alpha testnet’inde ilk olarak Uniswap uygulamasıyla etkileşime gireceğiz.

Bunun İçin https://uniswap-v3.scroll.io/#/swap adresine gidin ve cüzdanınızla bağlanın. Bağlanmadan önce MetaMask cüzdanınızda Scroll Alpha Testnet ağının açık olduğundan emin olun. Daha önce Alchemy Faucet’ten aldığımız ETH’leri Scroll Alpha Testnet’ine köprülemiştik. Şimdi bu ETH’lerle Uniswap platformunda işlemler gerçekleştireceğiz.

Adım 1: ETH’lerinizi WETH’ye Dönüştürün

Select token’ butonuna tıklayın ve Wrapped Ether (WETH)’yi seçin

Biz bu Örnekte 0.0001 ETH dönüştüreceğiz. “Wrap” butonuna tıklayarak işlemi gerçekleştirin. Sonrasında tam tersi şekilde işlem gerçekleştirerek WETH’lerinizi ETH’ye dönüştürebilirsiniz.

scroll alpha 6

Scroll Apha Testnet’te “token wrap” adımını tamamladık. Gelin diğer adımlarla devam edelim.

Adım 2: USDC Alın

Şimdi de aynı sayfada “Select Token” butonuna tıklayarak arama kısmına USDC’nin kontrat adresi olan “0xA0D71B9877f44C744546D649147E3F1e70a93760” ifadesini yapıştırın. Ekranınızda USD Coin’in belirdiğini göreceksiniz, ona tıklayın.

Biz bu rehber içerikte 0.0001 ETH’lik bir USDC swap işlemi gerçekleştireceğiz.

scroll alpha 7

Adım 3: ETH-USDC Havuzuna Likidite Ekleyin

Şimdi https://uniswap-v3.scroll.io/#/pool adresine giderek “New Position” butonuna tıklayarak USDC’yi seçin. Bir önceki adımda USDC kontratını MetaMask’inize eklediğimizden bu adımda kolaylıkla USDC’yi bulabileceksiniz.

Bu yazımızda fen tier’i %0.3 olarak belirleyeceğiz, siz de dilediğiniz şekilde seçebilirsiniz.

Bir sonraki adımda fiyat aralığını belirlemeniz gerekiyor. Scroll Alpha bir test ağı olduğu için USDC fiyatı ciddi fiyat dalgalanmaları yaşıyor olabilir. Endişelenmeyin. Ayrıca bir sonraki adımlarda kullanmak için Goerli ETH’ye ihtiyacınız olacak bu nedenle cüzdanınızdaki tüm Goerli ETH’leri bu işlem için kullanmamaya özen gösterin.

Yukarıdakilerin tümü tamamlandıktan sonra, ‘Önizleme’ye tıklayın. Sonrasında birkaç işlemi cüzdanınızdan onaylamanız ve imzalamanız gerekecek.

scroll alpha 8

İşlem başarıyla tamamlandıktan sonra pozisyonu kontrol panelinizden görebilmeniz gerekiyor. Bu kısımdan “Likiditeyi Artır”, “Likiditeyi Kaldır” ve “Ücretleri Topla” gibi seçeneklere erişebileceksiniz.

scroll alpha 9

Böylelikle Scroll Alpha Testnet için Uniswap’teki işlemlerimizi tamamladık.

Şimdi de Scroll ağındaki diğer ilginç merkezsiz uygulamaları test edelim.

Scroll Guardians

Scroll Guardians basit bir boss öldürme oyunudur. Kullanıcılar seçtikleri kahramanı mint’leeybilir ve Boss Moloch ile mücadeleye girebilirler. Bu oyunu deneyimlemek için https://scroll-guardians.vercel.app/ adresine gidin.

scroll alpha 10

Scroll.chat: Scroll Hakkında Daha Fazlasını Öğrenin

Son dönemde OpenAI’ın ChatGPT yapay zeka botu ile birlikte kripto para piyasasında yapay zeka trendi de büyük bir popülariteye ulaştı. Scroll.chat, Scroll ile ilgili soruları yanıtlamaya yardımcı olmak için OpenAI’ın API’sini kullanan bir sohbet robotudur. Scroll hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, https://scroll-chat-frontend.vercel.app/ adresine gidin, cüzdanınızı bağlayın ve bunu deneyin!

scroll alpha 11

Sonuç

İşte hepsi bu kadar. Bu yazımızda olası bir Scroll AirDrop’una hak kazanma şansınızı arttırmak için yapmanız gerekenleri özetledik. Bu adımlar, Scroll Airdrop’unu kesin bir şekilde hak kazanmanızı sağlamayacağını aklınızdan çıkarmayın. Bununla birlikte bu işlemleri düzenli aralıklarla gerçekleştirerek ve ağda yeni çıkan merkezsiz uygulamaları deneyimleyerek olası bir airdrop’a kazanma şansınızı arttırabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala