bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,992.95 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,123.36 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 580.86 0.21%
solana
Solana (SOL) $ 173.45 0.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522032 0.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480196 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154135 1.12%

Oasis Network (ROSE) Nedir? ROSE Coin Yorum ve Geleceği

oasis network rose coin nedir

Yeni nesil blok zinciri için tasarlanan Oasis Network (ROSE), açık finans ve sorumlu bir veri ekonomisi için gizliliğin etkinleştirildiği ilk blok zinciri platformudur.

Yıllar geçtikçe, Ethereum ağının yerini alma potansiyeline sahip oldukları anlamına gelen “Ethereum katilleri” olarak adlandırılan birçok farklı blok zinciri projesi ortaya çıktı. Bu projelerin arkasındaki ekiplerin Ethereum’u yok etme niyetiyle çalıştığı şüpheli, ancak terim hala geçerli – ve Ethereum kral olmaya devam ediyor.

Oasis Network, “Ethereum katili” olarak adlandırılan en son blockchain projesidir. Ethereum’a benzer, ancak onu yükselten iki temel özelliğe sahiptir: yerleşik gizlilik ve ölçeklenebilirlik. Bu kılavuzda, Oasis Network’ün ne olduğuna, nasıl çalıştığına, ROSE tokenlerinin ne olduğuna ve ROSE’nin neden iyi bir yatırım olduğuna bir göz atacağız.

Oasis Network (ROSE) Nedir?

Oasis Network, açık finans için gizliliği koruyan bir platform olarak işlev görmek ve verileri sorumlu bir şekilde kullanmak üzere tasarlanmış bir hisse kanıtı (PoS) blok zinciri ağıdır. Oasis, Ethereum veya Bitcoin gibi bir temel katman blok zinciridir, ancak veri gizliliği ve saniyede 1.000 işleme kadar verim kazancı ile sıfırdan inşa edilmiştir.

Benzersiz gizlilik özelliklerini yüksek verim ve güvenli mimariyle birleştirerek özel, ölçeklenebilir merkezi olmayan finans (DeFI) uygulamalarına güç sağlamak ve açık finansmanı yalnızca kripto tüccarlarının ve erken benimseyenlerin ötesine genişletmek için ideal hale getirir.

Gizlilik ve Ölçeklenebilirlik

Oasis Network, uçtan uca veri gizliliği sağlayarak işleme sırasında veri gizliliğini koruyabilen özel akıllı sözleşmeler oluşturmak için kullanılabilir. Ağ ayrıca son derece ölçeklenebilirdir ve diğer birçok ağda devam eden yavaş işlem sürelerini ve yüksek işlem ücretlerini kolayca aşar.

Oasis Network’ün ölçeklenebilir, özel merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler) oluşturma yeteneğinin, veri gizliliğini ve özel DeFi’de yeni kullanım durumlarını desteklemesi bekleniyor.

Merkezi Olmayan Finans (DeFi), merkezi olmayan blok zinciri kavramını alır ve bunu finans dünyasına uygular.
Bu, DeFi’yi ve ürünlerini ana pazara genişletmeye yardımcı olabilir.

Oasis Labs, Oasis Network’ün arkasındaki çekirdek geliştiricidir. Organizasyon, Berkeley’deki California Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde profesör olan Dawn Song tarafından 2018 yılında kuruldu. Oasis ekibi, Google, Apple, Amazon, Carnegie Mellon, Harvard, Stanford ve diğerlerinden geçmişe sahip dünyanın dört bir yanından en iyi yeteneklerden oluşuyor ve hepsi Oasis Network’ün etkisini büyütmeye ve genişletmeye kararlı.

Oasis Network Nasıl çalışır?

Oasis Network, yeni blokları doğrulama ve ödüller kazanma ayrıcalığını kazanmak için yerel tokenleri (bu durumda ROSE) belirleyen rastgele doğrulayıcı düğümleri kullanan bir PoS konsensüs algoritması kullanır.

Oasis Network’ün ölçeklenebilirliği, fikir birliği ve hesaplama işlemlerini, fikir birliği katmanı ve ParaTime katmanı olarak adlandırdığı şeye ayırarak elde edilir.

Konsensüs Katmanı: Doğrulayıcı düğümler tarafından yürütülen güvenli ve yüksek düzeyde ölçeklenebilir bir fikir birliği mekanizmasına ev sahipliği yapar. Blokların doğrulandığı ve blok zincirine eklendiği yerdir.

ParaTime Katmanı: ParaTimes, paylaşılan bir durumda hesaplamayı temsil eden çalışma zamanı ortamlarıdır . Herkes kendi ParaTime’ını geliştirebilir ve kurabilir. Her ParaTime, belirli bir uygulamanın ihtiyaçlarını karşılamak için ayrı ayrı geliştirilebilir.

Oasis Ağı üzerindeki fikir birliği ve yürütme, ağın birden fazla işlemi paralel olarak işlemesini sağlayan iki katman kullanılarak ayrılır. Bu şekilde, bir ParaTime’da işlenen yoğun kaynak gerektiren hesaplamalar, başka bir ParaTime’da işlenen daha basit, daha hızlı işlemlerde çıkmaza girmez.

Oasis Network

Gelişmiş Gizlilik ve Kullanıcı Gizliliği

Oasis ayrıca gizli akıllı sözleşmeler oluşturmak için kullanılabilecek gizli ParaTimes’ı da destekler. Gizli bir ParaTime’da düğümlerin, akıllı sözleşme yürütmesi için güvenli bir yerleşim bölgesi görevi gören bir Güvenilir Yürütme Ortamı (TEE) kullanması gerekir.

Şifrelenmiş veriler, akıllı sözleşmeyle birlikte güvenli bölgeye girer. Bu verilerin şifresi çözülür, akıllı sözleşme tarafından işlenir ve tekrar gönderilmeden önce şifrelenir. Bu, özel kullanıcı verilerinin gizli kalmasını ve düğüm operatörü veya akıllı sözleşme geliştiricisi tarafından görüntülenememesini sağlar.

Bu düzeydeki veri gizliliği, banka hesap özetleri, sağlık bilgileri ve sosyal güvenlik numaraları gibi kişisel veya hassas verilerin ağ üzerinde oluşturulmuş uygulamalar tarafından güvenli bir şekilde kullanılmasına izin vererek blok zincirinde bir dizi yeni kullanım durumunun kilidini açar. Bu potansiyel, Ethereum veya Bitcoin gibi mevcut blok zincirlerinde güvenli olmayan bir şeydir.

Tokenize Edilmiş Veriler

Blok zinciri ile birleştirilmiş gizlilik etkin bilgi işlem, Oasis Labs’in tokenize veri olarak adlandırdığı dijital bir varlığın oluşturulmasını sağlar. Blok zinciri, kullanıcıların ve geliştiricilerin kullanım politikalarını yüksek bütünlükle kaydetmesine ve uygulamasına olanak tanır. Gizli bilgi işlem, verilerin gizli kalmasını ve izinsiz olarak yeniden kullanılamamasını sağlar.

Ağdaki veri sağlayıcıları, kullandıkları hizmetler tarafından özel bilgilerinin nasıl tüketildiği üzerinde tam kontrol sağlarken, verilerini uygulamalarla stake ederek tokenize edilmiş verilerini kullanarak ödüller kazanabilir.

Binance, Chainlink, BMW Group, Balancer ve daha fazlası dahil olmak üzere bazı projeler, Oasis Network’te veri tokenizasyonunu kullanan uygulamalar oluşturmaya şimdiden başladı.

Topluluk Oasis Ekosistemini Yönlendiriyor

Oasis Network, düğüm operatörleri, DApp geliştiricileri, üniversiteler ve daha fazlasından oluşan bir ekosistem geliştiriyor. Geliştiricileri büyümeyi teşvik etmek için ağın üstünde yeni DApp’ler , DeFi protokolleri, gizliliğe öncelik veren ürünler ve entegrasyonlar oluşturmaya teşvik etmek için bir hibe programı başlattı. Başvuru sahipleri, her projenin kapsamına bağlı olarak, ROSE tokenlerinde 5 bin ila 50 bin dolar arasında herhangi bir yerde almaya hak kazanırlar.

Oasis Network ayrıca beş kıtaya yayılmış en iyi 25 üniversite bölümü ile Katman 1 blok zinciri arasında en büyük üniversite programına sahiptir. Programın üyeleri uygulamalar oluşturur, düğümleri çalıştırır ve daha fazlasını yapar. Katılan üniversite öğrenci organizasyonları arasında Tsinghua Üniversitesi Öğrenci Dijital Finans Birliği, Berkeley’de Blockchain ve daha fazlası yer alıyor.

ROSE Tokenleri Nelerdir?

ROSE, Kasım 2020’de piyasaya sürülen Oasis Network’ün yerel tokenidir. İşlem ücretlerini ödemek, konsensüs katmanında delegasyon ve doğrulayıcı düğümler tarafından stake yapmak için kullanılır.

ROSE tokenlerinin toplam arzı 10 milyar ile sınırlandırılmıştır. Ana ağ sırasında yaklaşık 1,5 milyar token serbest bırakıldı
Her blok zinciri protokolünün bir ana ağı vardır. Bu, bir kripto paranın işlemlerinin yapıldığı blok zincirinin bir bileşenidir.

Dolaşımdaki arz, halka açık olan ve kripto para biriminde dolaşan kripto para birimlerinin veya tokenlerin sayısıdır. Aralık 2021 itibariyle, 3.4 milyarın biraz üzerinde ROSE tokeni dolaşımdaydı.

Oasis Network, ağı güvence altına alan delegeler ve stakers için stake ödülleri olarak kullanılmak üzere 2,3 milyar ROSE token ayırdı. Stake ödülleri için ayrılan tokenler, ağın madencilik mekanizmasına göre dağıtılacaktır.

ROSE Tokenlerini Nasıl Saklarım?

Oasis Network, ROSE tokenlerini saklamanın ve stake etmenin en iyi yolu olarak lanse ettiği bir web cüzdanına sahiptir. Cüzdan bakiyenizi korumak için güçlü güvenlik protokolleri ve anımsatıcı tabanlı kimlik doğrulama ile hızlı ROSE token işlemleri için şık bir kullanıcı arayüzü sunar.

Oasis Web Cüzdanı, ROSE’u stake etmenin en kolay yoludur. Token sahipleri varlıklarını stake ederek ve stake ödüllerinde %20’ye kadar kazanç sağlayarak ağa katkıda bulunmayı seçebilirler. Cüzdan ayrıca ana web cüzdanının tüm temel özelliklerini içeren bir Chrome uzantısına sahiptir.

ROSE Coin Yorum ve Geleceği

ROSE, kripto piyasasına yeni bir giriş olabilir, ancak piyasa değerine göre ilk 100 kripto para birimi arasında bir yer edinmeyi başardı.

Bir kripto para biriminin piyasa değeri (veya piyasa değeri), piyasa değerinin bir ölçümüdür. Değeri, Kasım 2020’deki lansmanı sırasında 0,03 dolardan sadece bir yıl sonra 0,20 doların üzerine çıktı.

Hiç kimse bir yıl içinde ROSE’un değerinin ne olacağını kesin olarak söyleyemez, ancak Oasis ekibi, büyümeyi ve benimsemeyi sağlamanın yanı sıra ağ için birçok yeni özellik oluşturmaya çalışıyor. Düzenli güncellemeler, kurumsal yatırımcılardan gelen destek ve çekirdek geliştirme ekibinin yeteneği, bir yatırım olarak ROSE tokenlerinin geleceği için iyiye işaret ediyor.

Özetle, Oasis Network, üç temel özelliğe sahip, gelecek vaat eden bir hisse blok zinciri projesi kanıtıdır: gizlilik, ölçeklenebilirlik ve çok yönlülük. Polkadot ve Ethereum’un bir kombinasyonu gibi, ancak DeFi uygulamaları için yaratıcı yeni kullanım örneklerinin yanı sıra tokenize edilmiş verilerin kilidini açabilecek yerleşik gizlilik özelliklerine sahip. Sorumlu bir veri ekonomisine, gizli bilgi işlem teknolojisine ve gizli akıllı sözleşmelere yaptığı vurgu ile Oasis ağının potansiyeli sınırsız görünüyor ve kesinlikle göz önünde bulundurulması gereken bir proje.

Frame 3 1

ROSE Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ROSE Coin 2,99 TL TL’den işlem görüyor. ROSE Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -0.37% değişim gösterdi. ROSE Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 11,830,778 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 625,243,287 dolar seviyesinde.

ROSE Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ROSE Coin $ 0.092881 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Ocak ayı itibariyle ROSE Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,5964  dolarla kaydetti. Bununla birlikte ROSE yılın en düşük seviyesini ise 0.04505 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala