bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,875.99 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.20 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625063 1.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651348 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218482 14.69%

NuCypher Nedir? NUCoin Nasıl Alınır?

NuCypher nedir

NuCypher, Ethereum ağına bağlı bir genel blokzincirleri şifreleme hizmetidir. NU Coin, NuCypher ağının kripto para birimidir.

NuCypher Nedir?

Blokzinciri teknolojisinde hassas konulardan biri gizliliktir. Hassas bilgilerin finanasal uygulamalarda yer alması,erişim kontrolü ve şifre yönetimi ihtiyacını da gerektirmiştir. Veri şifrelemelerini ve depolanmasını gidermek amacıyla NuCypher ağı ortaya çıkmıştır. NuCypher, blockchain ağlarındaki dağıtılmış uygulamaların verilerini korumak ve gizliliğinin sağlanması için kullanılan bir platformdur. Mikhail Egorov ve MacLane Wilkison tarafından ortaklaşa kurulmuş ve 2018 yılının sonunda piyasaya sürülmüştür. Ayrıca NuCypher ağının mainnet sürecini tamamlaması Ekim 2020’ye kadar sürmüştür.

Katman-2 çözümü olarak Ethereum üzerinde geliştirien NuCypher, PoS (proof-of-stake) algoritmasını kullanmaktadır. NuCypher diğer blokzinciri projelerinin aksine, gizlilik katmanı oluşturmak amacıyla tasarlanmıştır. dApp’lerin verileri güvenilir bir aracı olmadan güvenli bir şekilde depolamasına ve paylaşmasına izin vermektedir. Ayrıca NuCypher’ın kriptografik bir kütüphanesi bulunmaktadır. Proje, kod kütüphanelerine paralel olarak, blokzinciri dünyası için açık kod kaynağı sağlamaktadır. Aynı zamanda herhangi bir özel bilginin şifresini çözmeden veya depolamadan yeniden şifreleme gerçekleştirir. Bu durum özellikle, düğümlerin tipik olarak takma ad kullandığı ve hassas bilgiler konusunda güvenilmemesi gereken merkezi olmayan ağlar için kullanışlıdır.

NU Coin Nedir?

NuCypher ağının kripto para birimi NU Coin’dir. NU, ERC-20 standardında oluşturulmuştur. Merkeziyetsiz finans işlemlerinde kullanılmakta ve stake edilebilen bir kripto para birimidir. Staking işlemleri ile kullanıcılar, pasif gelir elde edebilmektedir. NU Coin sahibi kullanıcılar, cüzdanlarda varlıklarını kilitleyebilir ve vade sonunda pasif gelir elde edebilir. Ayrıca kimliklerini özel şifre ya da imza şeklinde gizleyebilmektedir. NU Coin yatırımcıları, ağdaki akıllı sözleşmeleri kontrol eden NuCypher DAO güvenlik kontrollerine katılabilmektedir.

NU Coin nedir

NuCypher Kullanıcılarına Neler Sunar?

NuFHE kitaplığına sahip olan NuyCypher, son derece güvenli hesapların ortaya çıkmasını sağlamaktadır. NuCypher sadece veri gizliliği ile ilgili değil, güvene dayalı olmayan veri gizliliği ile de ilgilidir. E-postalar gibi bir hizmet kullanıldığında, mesajlar alıcıların gelen kutularına giden yolculukları boyunca güvenli bir şekilde şifrelenmektedir. Ancak içeriğinin güvenliği yine de kullanılan merkezi E-posta çözümünün bütünlüğüne bağlıdır. Güvenilen taraf kötü niyetli davranmasa da, bilgisayar korsanları yine de tek bir başarısızlık noktasına saldırabilmektedir.

Merkezi olmayan bir anahtar yönetim sistemi kullanan NuCypher, geliştiricilere blokzincirlerde verileri özel olarak depolama, paylaşma ve yönetme yeteneği sağlamaktadır. NuCypher, yalnızca verilere yetkisiz erişimi engellemeyi amaçlamaz, aynı zamanda veri sahibinin söz konusu verilere erişimi düzenlemesine ve iptal etmesine de olanak tanımaktadır. Bu, DApp’lerin düzenlemelerle tamamen uyumlu olabileceği ve finansal bilgileri kötü aktörlerden ve merkezi saldırılardan koruyabileceği anlamına gelir.

NU Coin Nasıl ve Nereden Alınır?

NuCypher ağının kripto para birimi NU Coin, birçok kripto para borsasında listelenmektedir. Bunlara örnek olarak; Coinbase Exchange, Gate.io, Uniswap (V2), SushiSwap, Bitget, Bitrue, Uniswap (V3), Upbit gibi platformlar verilebilir. NU Coin satın almak isteyen yatırımcılar, öncelikle bu platformlardan birine üye olmalıdır. Tercih edilen kripto para borsasında üyelik oluşturulduktan sonra hesap açılmalıdır. Kimlik doğrulama işlemlerini eksiksiz gerçekleştirdikten sonra, alım satım sayfası üzerinden istenilen miktarda NU Coin satın alınabilir. Satın alınan NU Coin’ler, işlemlerde kullanılabilir ya da daha sonra kullanılmak üzere güvenli cüzdanlarda saklanabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala