bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.81 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 601.65 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 143.16 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52159 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468901 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149285 0.41%

Norveç Vergi İdaresi, Rapor Edilmemiş Kriptolara Değindi

norvec vergi idaresi rapor edilmemis kriptolara degindi

Kripto para konusunda ülkeler son dönemde oldukça farklı tepkile veriyor ve küresel düzenleyici belirsizliği sürüyor. Norveç ise kripto paralar konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Öyle ki ülkenin vergi İdaresi son dönemde bildirilmeyen kripto para birimlerine karşı çabalarını hızlandırmış durumda. Çoğu Norveçlinin yetkililere kripto para birimi bildirmediğine inanıyor.

norvec vergi idaresi rapor edilmemis kriptolara degindi 1

Norveç Vergi İdaresi, Rapor Edilmemiş Kriptolara Karşı Çıkıyor

Tüm dünyada artan kripto para kullanımı ile birlikte Norveç‘te de kripto para birimine yatırımlar oldukça artmış durumda. 2020’de Norveç’te 13.846 kişi kripto para biriminden 951 milyon Norveç Kronu (1.4 milyar TL) gelir elde ettiğini bildirdi. Bu, bir önceki yıla göre bir yüzde 65’lik artışı gösteriyor, ancak Vergi İdaresi, gerçek rakamların bildirilenden çok daha yüksek olduğuna inanıyor. 

Vergi makamları 60.000 ila 70.000 arasında kripto para sahibi açıkladı, ancak Norveç’teki gerçek sayının yaklaşık 300.000 kişi olduğu tahmin ediliyor.

Vergi İdaresi Bölüm Müdürü Odd Woxholt bir basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Yüzde olarak belirgin bir artış görsek de her şeyin farkındayız. Raporlama yapan ve doğru şekilde bildirenlerden çok daha fazla insan var. Bu nedenle, şimdi kripto paradan elde edilen gelir ve servetlerini saklayanlara karşı çabalarımızı keskinleştireceğiz.”

Vergi İdaresi, halihazırda kripto para birimleri için çalışan kendi uzman grubuna sahip durumda. Grup, şu anda personel alıyor ve görevi, çeşitli kripto para birimlerine sahip olanlar için güvenli bir ortam oluşturmak.

Son olarak ülkede kripto varlıklarını raporlamayan kişilerin, yüksek vergi ile cezalandırıldığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala