bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,096.57 3.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,963.67 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 559.93 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 132.08 5.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517387 4.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446128 1.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128563 2.28%

Nijerya’daki Düzenleyici, Ülkedeki Binance İşlemlerinin Yasa Dışı Olduğunu Belirtti

yuksek bina

Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ABD SEC’in şirkete karşı dava açmasından günler sonra, kripto varlık borsası Binance’nin Batı Afrika ülkesinde yasa dışı olduğunu ilan etti. Afrika’nın en büyük ekonomisindeki kripto para platformunun birimi olan Binance Nijerya Limited’in komisyon tarafından ne tescilli ne de denetlendiğini ve bu nedenle operasyonlarının yasa dışı olduğunu söyledi. Komisyon, “Varlıkla iş yapan yatırımcı kamunun herhangi bir üyesi, bunu kendi riski altında yapıyor” uyarısında bulundu.

Nijerya’daki Düzenleyicisinden Binance Eleştirisi

Nijerya’daki borç verenlerin kripto para işlemlerini işleme koymaları yasaklanmış olsa da, Paxful’a göre, Afrika’nın en kalabalık ülkesinde yaşayanlar, ABD dışındaki eşler arası ticaret platformlarında gerçekleştirilen en büyük dijital token işlemleri hacmini oluşturuyor.

nijeryadaki duzenleyici ulkedeki binance islemlerinin yasa disi oldugunu belirttie

Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu konu ile ilgili olarak şu ifadeleri ekledi:

Nijeryalı yatırımcılar, kripto varlıklara yatırım yapmanın son derece riskli olduğu ve yatırımlarının tamamen kaybedilmesine neden olabileceği konusunda uyarıldı.

Binance’e Nijeryalılardan yatırım talep etmeyi derhal durdurması talimatını verdi ve ülkede faaliyet gösteren platforma ve diğer benzer borsalara karşı daha fazla yasal işlem başlatabileceğini ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala