bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,476.01 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.30 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 599.11 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 142.60 3.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520502 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465885 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14807 2.13%

Nijerya Piyasa Düzenleyicisi Kriptolar için Bir Dizi Kural Yayımladı

Nijerya Piyasa Düzenleyicisi Kriptolar için Bir Dizi Kural Yayimladi

Kripto para sektöründeki yaşanan kritik süreç devam ederken düzenleyiciler de çalışmalarını hızlandırıyor. Bu düzenleyicilerden birisi olan Nijerya‘nın piyasa düzenleyicisi, dijital varlıklar için 54 sayfalık düzenleme yayınladı. Bu hamle ülkenin kripto yasağından dönemesi konuduna önemli bir adım olarak karşılandı.

Nijerya Piyasa Düzenleyicisi Kriptolar için Bir Dizi Kural Yayımladı

Nijerya Piyasa Düzenleyicisi Kriptolar için Çalışmasını Yayımladı

Kripto para düzenlemeleri birçok ülkenin düzenleyicileri tarafından tüm hızıyla devam ederken Nijerya’nın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da web sitesinde bir belge olarak “İhraç, Teklif Platformları ve Dijital Varlıkların Muhafazasına İlişkin Yeni Kurallar” yayınladı. 54 sayfalık bu belge en dikkat çeken kısımlardan biri ise herhangi bir dijital varlık borsasının, diğer ücretlerin yanı sıra kayıt ücreti olarak 30 milyon naira (72.289 dolar) ödemesi gerekeceği oldu.

Öyle ki her ne kadar yasaklamaklar göreceli olarak esnetilse de borsalar için işler kolaylaşmış değil. Öyle ki ülke kendi CBDC çalışmalarına son gaz devam ederken kripto baskısını sürdürüyor.

Hatırlarsanız Nijerya, bankacılığa erişimi genişletme umuduyla dijital bir para birimi olan eNaira‘yı piyasaya sürmüştü. Resmi dijital para birimleri, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin aksine, merkez bankası tarafından desteklenip, kontrol ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala