bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 4.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.91 3.26%
bnb
BNB (BNB) $ 550.24 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 140.27 5.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502401 2.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455844 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151042 2.77%

Nijerya Merkez Bankası Kendi Dijital Para Birimini Piyasaya Sürüyor

nijerye cbdc

Nijerya Valisi Godwin Emefiele, bir konferansta, Nijerya Merkez Bankası’nın (CBN) dijital para birimi eNaira’yı birkaç gün içinde piyasaya süreceğini açıkladı.

Emefiele, bu kararın Nijerya’yı Afrika’daki ve aslında dünyanın ulusal para biriminin dijitalleştirilmesini benimseyen ilk ülkelerden biri yapacağını söyledi.

CBN, Nijerya’nın bankaların ve finans kurumlarının Şubat ayında kripto para birimleriyle işlem yapmasını veya işlemlerini kolaylaştırmasını yasakladıktan sonra bu yıl kendi dijital para birimini başlatma planlarını açıklamıştı.

Nigeria digital currency

Nijerya Kendi CBDC Programını Başlatıyor

Vali Emefiele, daha önce eNaira’nın müşterilerin banka hesaplarında mevcut fonları tutabilecekleri bir cüzdan olarak çalışacağını ve bunun finansal katılımı hızlandıracağını açıklamıştı. Ek olarak daha ucuz ve daha hızlı havale girişlerini de sağlayacağını söylemişti.

Kısa bir süre önce kripto paralar üzerine yasaklar getiren Nijerya’nın bu CBDC adımı birçok uzman tarafından bir örnek olarak gösterildi. Bu ve benzeri adımlar, ileriye dönük olarak kripto paralar üzerine engel ve yasak koyan ülkelerin kendi CBDC’lerini geliştirmeleri veya tam tersi olarak CBDC geliştiren ülkelerin kripto paraları yasaklamaları gibi olayları tetikleyebilir.

Ek olarak CBN, eNaira’yı geliştirmek için Barbados merkezli Bitt Inc ile çalıştığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala