bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,059.90 7.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,225.58 10.05%
bnb
BNB (BNB) $ 508.29 10.73%
solana
Solana (SOL) $ 174.31 16.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.583287 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.603207 11.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.127312 13.70%

Paylaş

NFT Toplulukları Birbirlerine Hangi Konularda Destek Oluyor? | Ender Diril

NFT toplulukları ile ilgili merak edilenlerin ele alındığı Sanatın NFT Hali programının bu bölümüne Ender Diril konuk oldu. Diril, Cem Güventürk’ün sunumunu üstlendiği programda NFT üretimi ve satışıyla ilgili tecrübelerini aktardı.

Nelerden Bahsedildi?

Ender Diril, NFT sektörüne adım atarken zorlanmamasını ajans tecrübesine bağladı. Bu alanda daha fazla kitleye ulaşmak için ise Twitter Space başta olmak üzere çok sayıda sosyal medya mecrasını kullandığını belirtti. “İyi bir hikaye anlatıcısı olmak bu konuda gerçekten önemli.” diyen Diril, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Doğru şekilde yapılan işin içeriğini, nasıl ortaya çıktığını, buradaki süreci, sanatçının sanatı geliştirirkenki hali oldukça önemli çünkü. İnsan, elindekini geliştirirken aynı zamanda kendini de geliştiriyor. İşini lanse ederken hangi noktaların vurgulu olmasına karar vermek için sanatçının belirli bir antrenmanının olması gerekiyor. Hatta özellikle sadece bu konuyla alakalı space’ler var yani ‘Gel burada kendi kanalını, işini tanıt. Biz sana pozitif olarak geri bildirim verelim.’ gibi bir yaklaşım var.”

“Konfor alanından çıkmadan iyi sanat yapılmaz.” ifadelerini kullanan Diril, “Her zaman aynı döngü içerisinde olmak bazı şeylerin kaçmasına neden oluyor. Aslında özgünlüğün kaçmaması adına böyle bir ifade kullandım.” dedi.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı. Öğrencilik yıllarında üniversitenin resmi yayın organı İletim Gazetesi’nde muhabir ve editör olarak çalıştı. Aynı yıl Vatan Gazetesi’nin kitap ekinde editör stajını tamamladı. Eğitim ve iş hayatı daima iç içe olan Beyza, satış danışmanlığından garsonluğa kadar pek çok iş tecrübesi edindi ve hayatı tanıdı. Work and Travel programıyla 3 buçuk ay ABD’de yaşadı. Mezun olduktan sonra Akşam Gazetesi’nde profesyonel meslek hayatına adım attı. Burada SEO editörü ve gündem editörü olarak toplamda yaklaşık 2 yıl görev aldı. Farklı sektörlerde deneyim edinme arzusuna kapılan Beyza, Günışığı Kitaplığı’nın basın tanıtım sorumluluğunu üstlendi. Yazma sevdası ağır basınca da medyaya dönüş yaptı. Bir dönem Fil'm Hafızası'nın haber editörleri arasında yer alan Beyza, geleneksel ve dijital medyada edindiği tecrübeler sayesinde her konuda yazabilme yetisi kazandı. Farklı mecralarda yazıları yayınlandı. Dijital varlıkların, biz istesek de istemesek de geleceğin ekonomisini yönlendireceğine inanıyor. Kripto sektörünün kendi içinde yarattığı dilin, her kesimden okur tarafından anlaşılması için çalışan Beyza, mevcut durumda BTC Haber, Coinkolik ve CoinBilgi'de SEO editörü görevini yürütüyor. Ayrıca farklı kurumlara freelance olarak içerik üretiyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala