bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

NFT Nedir? NFT İle Nasıl Para Kazanılır?

NFT nedir nasil para kazanilir

NFT, belli bir değere sahip olan ve üzerinden para kazanılması mümkün olan dijital varlıklardır. Bir blokzincirinde depolanan özel bir dijital veri birimi olarak da tanımlanabilir.

NFT Nedir?

NFT’nin açılımı Non-Fungible Token’dır. Türkçe’de değiştirilemez token anlamına gelmektedir. NFT’ler değiştirilemeyen verilerdir bunun sebebi benzersiz olmalarıdır. Bir tip kripto para cinsi olarak da tanımlanabilmektedir. Ancak diğer kripto para birimlerinden farklı olarak değerli bir varlığı temsil etmektedir.

Kripto paralar, değiştirilebilir özellikte olan dijital para birimleridir. Fiziksel bir formda mevcut değildir; bir dolar gibi fiziken elde tutulamamaktadır. Ancak, tıpkı dolarlarda olduğu gibi, bir kripto para ile tamamen aynı olan bir kripto para alışverişi yapılabilmektedir. Bunun sebebi aynı değere sahip olmalarıdır.

NFT’ler benzersizdir ve aynı blok zincirine bağlanabilir, ancak her biri farklıdır. Bu nedenle NFT’ler sanat eserleri müzik, videolar gibi ürünler için kullanılmaktadır. NFT, blokzincirinde depolanan ve korunan dijital varlıklar olarak tanımlanmaktadır. Resim, müzik, video, sanal oyun ögeleri, tweet, GIF vb. birçok eser, NFT olarak alınıp satılabilmektedir. Bu sayede eserin dijital mülkiyeti bir kişiye verilir ve aynı zamanda bu dijital mülkiyet, blockchain ile korunur.

NFT’ler, koleksiyoner ürünleri, sanal ayakkabılar, sanal oyun içerikleri, dijital mülkler gibi eşsiz olan birçok dijital varlığı temsil etmektedir. Eşsiz olması sebebiyle satılan ürünler koleksiyon ürünü olarak kabul edilmektedir. Bu sebeple değerleri çok yüksektir. NFT’ler sanatçıların da üretimlerine imkan sağlamaktadır.

NFT eserler

NFT İle Nasıl Para Kazanılır?

NFT ile para kazanmak mümkündür. NFT’den para kazanmak için doğru platform seçilmelidir. Aynı zamanda NFT tanıtımını yapılması gerekmektedir. Örneğin, sosyal medya platformları veya forum siteleri aracılığıyla NFT pazarlanması mümkündür. Bu sayede daha kısa sürede daha geniş bir kitleye ulaşma şansı elde edilmiş olur.

NFT ile para kazanmak, blockchain ve NFT konusunda uzmanlık da gerektirmemektedir. Küçük beklentiler ile para kazanmaya başlamak ileri süreçte elde edilecek gelir için bir başlangıç olarak değerlendirilebilir.

NFT ile para kazanmak için farklı yöntemler mevcuttur. Bu farklı yöntemlerden birkaçı; Dijital eser üretmek, Telif hakları, NFT Ticareti ve NFT oyunlarıdır. Her birinin farklı avantajları bulunmaktadır.

Dijital Eser Üretmek

Dijital eser üretmek, NFT ile para kazanmak isteyenlerin tercihlerinden biridir. Çeşitli ve alıcı bulması daha kolay olan dijital eser üretimi, popüler bir tweet, müzik kaydı ve resim gibi dijitalar eserlerden oluşabilmektedir. Rengarenk ve sıra dışı resimlerin tasarlanması ve NFT pazaryerlerinde satılması da para kazanma yöntemlerinden biridir. Üretilen dijital eserler, Binancei OpenSea, Rarible gibi NFT pazarlarında satılabilmektedir. Bunun için bir kripto para cüzdanına ihtiyaç vardır.

NFT Telif Hakları ile Para Kazanmak

Sanatçıların NFT ile para kazanmasını sağlayan diğer bir yöntem de telif hakkı gelirleridir. Sanatçılar eserini sattıktan sonra bile ilgili eser satışından gelir elde etmeye devam etmektedir. Örnek verilecek olursa, sanatçı bir eseri 200 dolara satıldığında, o eseri satın alan kişi 300 dolara sattığında buradan telif hakkı geliri kazanılmaktadır. Bu yönteme örnek olarak Aktör William Shatner’ın kendi fotoğraflarından oluşan dijital kartları işleme alarak bu dijital fotoğraflarını satması ve bu kartların el değiştirmesi durumunda da üreticisi olarak pay alması verilebilir. Telif hakkı geliri elde etmek sanatçıların isteğine bağlıdır.

NFT dijital eser

NFT Ticareti

NFT ile para kazanma yöntemlerinden biri de, alıcı, satıcı ve eserin bulunduğu bir pazaryerinde ticaret yapmaktır. Dikkat edilmesi gereken konu, iyi bir strateji belirlemek ve uygulamaktır. NFT pazaryerlerinde dünyaca ünlü sanatçılar, markalar ve amatör üreticilere kadar yüz binlerce satıcı bulunmaktadır.

Her bir eser, farklı değere sahiptir. NFT ticareti ile para kazanmak istendiğinde, yatırım yapılacak eser doğru seçilmeli ve doğru zamanda satmalıdır. Küçük bir miktara satın alınan eser 10, hatta 100 katına bile satılabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu bunun tam tersinin de olabileceğidir.

NFT Oyunları

NFT ile para kazanmak isteyenlerin diğer seçeneklerinden biri de oyun ile para kazanmaktır. NFT’nin çeşitli oyunlarından birçoğu ücretsizdir ve oynadıkça NFT kazanılabilmektedir. Oynanan oyunda karakter geliştirildiğinde token kazanılmaktadır. Her bir oyun kendi tokenine sahiptir ve kripto para borsaları aracılığıyla dönüştürülebilmektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala