bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,806.97 2.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.43 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 582.21 1.81%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 1.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628306 2.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651696 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220648 18.58%

NFT Nedir, Ne İşe Yarar?

NFT Nedir.

NFT, blokzincirinde benzersiz, eşsiz ve değiştirilemez bir varlığı temsil etmektedir. Son dönemin popüler konulardan biri haline gelen NFT nedir, ne işe yarar? Sorularının merak edilen yanıtları…

NFT Nedir?

Non-fungible token Türkçe’de değiştirilemez para anlamına gelmektedir. Kısaltması NFT’dir. Ethereum blokzincirinin bir parçası olan NFT’leri dijital eserlere sahip olmak için bir tür sertifika gibi düşünülebilir. NFT alışverişler blok zinciri teknolojisi üzerinden kayıt altına alınmaktadır. Bu blokzincirler, içindeki verilerin değiştirilememesini sağlayacak şekilde şifrelenmiştir.

Bu dijital varlıklar silinemezler, kopyalanamaz veya benzer bir varlıkla eşitlenemezler, çünkü her NFT varlığı kendi başına benzersiz özelliğe sahiptir. Bir NFT’nin ayırt edici özelliği, değiştirilemezlik yönüdür. Bir fiat para diğer para ile değiştirilebilir. Ancak NFT’ler değiştirilemez özelliğe sahiptir. Çünkü banknotlar değerleri ile tanımlanmaktadır. iki ayrı öge de aynı değerde olduğu için değişmeleri, herhangi bir sorun teşkil etmez. Ancak NFT’ler birbirleri ile değiştirilemez, her NFT, diğerlerinden farklı, özgün ve benzersiz tanımlayıcıya sahiptir.

Her bir NFT’nin değeri benzersizdir. NFT’ler ayrıca piyasa talebine ve arzına yanıt olarak fiyat değişikliklerine karşı hassastır. Açık pazarlarda NFT ticareti yapılmaktadır. Bu pazarlara; Binance NFT Marketplace, OpenSea ve Treasureland örnek verilebilir. Pazarlar, alıcılar ve satıcılar arasında bağlantı kurmaya yardımcı olmaktadır.

NFT ne ise yarar

NFT Ne İşe Yarar?

NFT ile ilgili tüm veriler blokzinciri üzerinde güvenli bir şekilde saklanır. NFT’lerin mülkiyeti ilk sahiplerine kadar takip edilebilir bu da üçüncü taraf doğrulama ihtiyacını sonsuza kadar ortadan kaldırır. NFT, blokzinciri teknolojisini kullanarak benzersiz ve tahsil edilebilir bir şeyi temsil eden bir kripto varlığıdır.

Blokzincir, temelde bilgileri kaydetmek ve depolamak için dağıtılmış bir veritabanıdır. Bu veritabanı aynı zamanda dijital defter olarak da adlandırılır ve merkezi olmayan ağ, verilerin saldırıya uğramamasını veya manipüle edilmemesini sağlar. NFT’ler, özgünlük ve güvenlik sağlamak için blokzinciri teknolojisinden yararlanan dijital varlıklardır.

NFT’lere özel olarak, farklı koleksiyoncuların NFT’lerini blok zincirinde satın almaları, takas etmeleri ve satmaları için güvenli bir platform sunmak için pazar yerleri mevcuttur. Bu pazar yerlerinde, ünlü sanatçılardan amatörlere kadar çok çeşitli satılık token’lar bulunmaktadır.

NFT Nasıl Oluşturulur?

NFT oluşturmak, isteyen herkes tarafından yapılabilmektedir. Ayrıca NFT oluşturmak için kripto piyasası hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmak da gerekmemektedir. NFT’nin hangi blokzincirde yayınlanacağına karar verildikten sonra NFT oluşturulmalıdır. Ethereum NFT oluşturmak için lider blokzinciri hizmetidir.

Her blok zincirinin kendi standardı, uyumlu cüzdan hizmetleri ve pazar yerleri vardır. Örnek olarak, Binance Akıllı Zincir üzerinde NFT’ler oluşturulursa, bunlar yalnızca Binance Akıllı Zincir varlıklarını destekleyen platformlarda satılabilmektedir. Pazar yeri seçiminden sonra oturum açılır, ilgili dosya sisteme yüklenir. Bu noktada yüklenilen dijital varlığın kopyası olup olmadığı ya da bir koleksiyona ait olup olmadığı sorgulanır. NFT ile ilgili adımlar uygulanır. NFT’ye dönüştürdükten sonra açıklama ve fiyatlandırma yapılır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala