bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,051.16 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.84 4.70%
bnb
BNB (BNB) $ 610.13 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521164 4.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472398 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150604 7.37%

NFT Nasıl Satılır?

NFT

NFT, sanat, müzik, oyun içi öğeler ve videolar gibi gerçek dünyadaki nesneleri temsil eden dijital bir varlıktır. NFT açılımı Non-Fungible Token’dir. 

NFT’nin ilk ortaya çıkışı Etherium Blok Zinciri üzerinde tasarlanan CryptoKitties adlı oyundur. Ethereum’da oynanan CryptoKitties isimli dijital ticaret oyununda, hepsi birbirinden farklı olan sanal kedi karakterleri yaratıp koleksiyon amaçlı açık arttırmaya sunuldu. Bu olay NFT sisteminin başlangıcı olarak kabul edilmiştir.

NFT’ler sayesinde dijital sanat eserleri, onların orijinaline olan sahipliği garanti altına almaktadır. Ve bu sanat eserlerini alınıp satılabilir dijital sertifikalar haline getirmektedir.

NFT 1

NFT Nasıl Oluşturulur?

NFT oluşturmaya başlamadan önce eserin hangi piyasada yayınlanacağına karar verilmesi gerekmektedir. Blok zincirlerinin her birinin kendi içerisinde standartları ve uyumlu cüzdan hizmetleri bulunmaktadır. NFT, oluşturulan blok zinciri destekleyen platformların dışında satılamamaktadır. Bu nedenle pazar yerini doğru seçmek önemli bir faktördür. Pazara karar verdikten sonra sisteme oturum açıp dosya yüklemesi yapılmalıdır. Bu aşamada sistemde dosyanın özgünlük sorgulaması yapılır ve daha sonra fiyatlandırma tamamlanarak eser satışa hazır hale gelmektedir.

NFT Nasıl Satılır?

NFT’ler pazar yerlerinde satışa çıkarılmakta ve prosedürler platformdan platforma farklılık göstermekte. Temel olarak dijital içeriğinizi pazar yerine yüklersiniz ve daha sonra ekranda çıkan komutları izleyerek içeriğinizi NFT’ye dönüştürürsünüz. NFT satın almak veya satmak için kullanabileceğiniz dijital pazar alanlarından en popüleri OpenSea’dir. OpenSea platformu üzerinden bu işlemleri nasıl yapacağınızı şu şekilde açıklayalım.

  • Satın almak: Yapmanız gereken, sitedeki “explore” kısmına tıklamanız. Ardından satın almak istediğiniz NFT’yi seçin ve “satın al” butonuna basın. Burada sizden bir dijital cüzdan oluşturmanız istenecek. Hesabınızı MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet gibi eklentiler üzerinden oluşturabilirsiniz. Bu eklentiye tıklayarak cüzdanınıza giriş yapabilir ya da sıfırdan bir cüzdan hazırlayabilirsiniz. Ancak satın alma işlemi için buraya para aktarmayı unutmayın.
  • Satış yapmak: Dijital sanat eserlerinizden koleksiyon parçalarınıza, nostaljik oyun kartlarından aklınıza gelebilecek her türlü dijital varlığın satışını yapmak için web sitesinde “create” butonuna basmanız gerekiyor. Devamında paranın yatması için aynı şekilde bir cüzdan hesabı oluşturmalısınız. Ardından satacağınız parçanın adını, açıklamasını, ücretini, görselini forma ekleyip dilediğiniz fiyattan ve adetten satışa sunun. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala