bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,785.36 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.03 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 616.80 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530782 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475214 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 0.00%

NFT Mint Analizi: Fırsatları Önceden Nasıl Keşfedebiliriz?

2jqChkrv03exBUgkLrDzIbfM99q2 zw92d3g

NFT mint aşaması, çoğu projenin zorunlu bir parçasıdır. İnsanların bahsi geçen NFT koleksiyonunu daha iyi tanıyabileceği ve topluluğa erkenden katılanlardan biri haline gelebileceği bir dizi üretim öncesi topluluk etkinliği vardır. NFT mint etmenin, aynı zamanda az maliyetle büyük gelir elde etmenin bir yolu olduğunu belirtmekte fayda var. Çünkü çoğu zaman iyi bir koleksiyonun taban fiyatı, mint fiyatının birkaç katı, hatta onlarca katı artacaktır.

Mint ile ilgili metriklere dikkat etmek çok önemlidir. Bir yandan, bir koleksiyonun basıldığı dönemde kamuoyunun dikkatini çekmesi, gelecekteki likiditesi ve fiyatı için bir kılavuz görevi görebilir. Öte yandan, zaman içinde sıfır hacimden (mint sırasında) daha yüksek bir seviyeye ilerledikçe, koleksiyonlar arasında genel bir büyüme modelini keşfedebiliriz.

Bu nedenle, 50 ETH’nin üzerinde işlem hacmine sahip 4074 NFT koleksiyonunun veri analizini gerçekleştirildi. Bu analizin amacı, NFT’lerin ortakları ve yaratıcıları için potansiyel fırsatlara ve eğilimlere ilişkin bakış açısı sunmaktı.

Balinaların ve İçerik Oluşturucuların Katılım Düzeyi

Genel olarak konuşursak, işlem hacmi bir koleksiyonun popülaritesini değerlendirmede en önemli faktörlerden biridir. İşlem hacmini hangi faktörler etkileyebilir? Önemli madencileri balinalar ve/veya Blue Chip sahipleri olarak tanımlıyoruz. Bu madenciler, büyük bir sermaye havuzuna ve yüksek bir sosyal varlığa sahiplerdir. Ayrıca, kayda değer madenciler ve hacim arasında pozitif bir korelasyon olduğunu göstermiştir.

bfl9cEEfxETGVIdLHpsbSLHJZbk2 na93tao

Belirli koleksiyonlar derinlemesine incelediğinde, Art Gobblers, Renga ve BFF Friendship Bracelets dahil olmak üzere bu yılın en yüksek hacme sahip koleksiyonlarının hepsinin, önemli madencilerin sayısı açısından üst sıralarda yer aldığı görülüyor.

Erken Taban Fiyatı

Basım sonrası taban fiyat da önemli bir faktördür. Taban fiyat daha yüksek olduğunda, çoğu durumda, ikincil piyasadaki hacim FOMO duyguları tarafından süpürülecektir. Ayrıca veriler, 2H taban fiyatı ile işlem hacmi arasında pozitif bir korelasyon olduğunu da gösteriyor. Analiz edilen tüm koleksiyonlardan 65 tanesinin yarısı, taban fiyatı lansmanından sonraki 2 saat içinde 1 ETH’ye ulaştı. Hatta 32 tanesi 2 ETH’ye ulaştı.

bfl9cEEfxETGVIdLHpsbSLHJZbk2 cya3tp2

Erken Basılan NFT’lerin ve Benzersiz Madencilerin Sayısı

Hacim ile ilk 5 ila 10 dakika içinde basılan NFT sayısı arasında bir korelasyon vardır, ancak bu anlamlı değildir. İlk olarak, tek amacı ikincil piyasada karı maksimize etmek olan çok sayıda taklitçi proje bulunuyor. Bu projeler için duyulan heyecan azaldığında, yok olmaya mahkûmdurlar, dolayısıyla yüksek işlem hacmine ulaşamazlar. Günümüzde birçok koleksiyon, NFT’lerini bir kerede tedarik etmek yerine partiler halinde sunma eğilimindedir.

bfl9cEEfxETGVIdLHpsbSLHJZbk2 bwb3t94

Unutulmamalıdır ki, diğer koleksiyonlarla karşılaştırıldığında, ilk 5 ila 10 dakikada basılan NFT sayısı, koleksiyonun işlem hacminin 50 ETH’ye ne kadar hızlı ulaştığı ile ilgilidir. Bu, erken basım sayısı ne kadar fazlaysa, tahsilatın işlem hacminde o kadar hızlı 50 ETH’ye ulaştığı anlamına gelir.

Takas Oranı

Bir noktaya kadar işlem hacmindeki hızlı artış, belirli bir zamanda bir tahsilatın ne kadar hareketli olduğunun bir göstergesidir. Peki bir koleksiyonun 20 ETH’ye, 50 ETH’ye hatta 100 ETH’ye ulaşması ne kadar sürer? Başarılı bir koleksiyonun özellikleri nelerdir?

Aşağıdaki şekilden de görebileceğimiz gibi 20 ETH, 50 ETH ve 100 ETH’ye ulaşan koleksiyonlar, işlem hacmi açısından benzer bir büyüme trendini paylaşıyorlar. Üstelik hacim, piyasaya çıkışından bu yana 1’inci ve 24’üncü saatlerde zirve yapıyor. Hacim her üç koşulda da %10’dan fazla arttığından, bu özellikle 24’üncü saat noktası için geçerlidir.

bfl9cEEfxETGVIdLHpsbSLHJZbk2 i2c3tr3

Toplanan tüm verilerden, incelenen bu koleksiyonların %40’ının bir gün içinde 20 ETH’ye, diğer %25’inin ise on gün içinde 20 ETH’ye ulaştığı keşfedildi. Son olarak, kalan %35’i, bir ay sonra 20 ETH noktasına ulaştı.

Bu koleksiyonların sadece %23’ünün lansmandan sonraki bir saat içinde işlem hacminde 100 ETH’ye ulaşması dikkat çekiyor. 30 gün sonra bile bu koleksiyonların sadece %68,2’si 100 ETH’ye ulaşmayı başardı.

Ayı piyasasında sunulan koleksiyonların işlem hacmi pek yüksek seviyelerde olmasa da, yine de birkaç tane öne çıkan koleksiyon bulunuyor. NFTGo.io’ya göre, Eylül ayından bu yana Art Gobblers hacim sıralamasında zirvede. Ardından Renga, KPR ve QQL Mint Pass geliyor. Hacimleri sırasıyla 42.889 ETH, 2.146 ETH, 9.235 ETH ve 7.539 ETH’dir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala