bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,951.94 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.60 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 578.82 0.71%
solana
Solana (SOL) $ 172.36 1.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522656 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482952 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153165 1.98%

NFT İşlem Hacmi Ocak Ayında 6 Milyar Doları Aştı

nft islem hacmi ocak ayinda 6 milyar dolari asti

NFT sektörü hızla büyümeyi sürdürüyor. Küresel olarak bilinirliği yüksek şirketlerin NFT ve metaverse alanında atılım yapması ve gerçekleştirilen kârlı satışlar, kullanıcıları NFT sektörüne çekiyor. Bu artış ile birlikte NFT işlem hacmi, Ocak ayında 6 milyar doları aşmış durumda.

Diğer yandan NFT işlem hacmini Aralık ayı ile kıyasladığımızda bir ay içerisinde yüzde 129‘luk bir artış görüyoruz.

NFT İşlem Hacmi Artarken LooksRare Dikkat Çekiyor

NFT sektörünün hızla popülerleştiği ve büyüdüğü şüphesiz bir gerçek. Ancak bu artış çok da temiz olmayabilir. Öyle ki şu anda sektör lideri olarak kabul edilen NFT platformu OpenSea‘nin yeni rakibi LooksRare, bazı konularda dikkat çekiyor. LooksRare, 10 Ocak’taki lansmanından bu yana 2 milyar dolarlık hacme ulaşmış durumda. Bu yüzden birçok kez “OpenSea Katili” olarak adlandırılan platform, veriler incelendiğinde kafalarda bazı soru işaretleri bırakıyor.

nft islem hacmi ocak ayinda 6 milyar dolari asti

LooksRare platformu, her gün belirli NFT koleksiyonları ile ticareti yapan yatırımcılara 2.866.500 LOOKS token’ı veriyor. Yapılan işlemlere de baktığımızda platformun kuruluşundan bu yana 20 milyon dolardan fazla ödül verdiğini görebiliyoruz.

Buraya kadar her şey normal ancak sorun şu konuda başlıyor; Uzmanlar,  LooksRare’in işlem hacminin çoğunun, bireylerin kendi aralarında NFT ticareti yaparak hacmi ve fiyatları yapay olarak artırdığını belirtiyor. “Wash Trading” dediğimiz bu yöntem, işin aslına baktığınızda sürdürülebilir bir yöntem değil. Ancak 30 gün sonra platformun günlük ödülleri yarıya inecek. Bu nedenle yüksek işlem hacimlerinin bundan sonra da devam edip etmeyeceğini görebileceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala