bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,231.21 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.63 2.43%
bnb
BNB (BNB) $ 593.80 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 148.59 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534561 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460634 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162626 1.61%

NFT Coin Nedir? Nereden Nasıl Alınır?

NFT

NFT coin, değiştirilemez, benzersiz tokenlar olarak ifade edilmektedir. Blokzincirinde depolanan bir veri birimidir.

NFT Coin Nedir?

NFT coin, diğer coinlerden farklı çalışmaktadır. En belirgin farklarından biri değiştirilemez oluşudur. Diğer coinler değerleri bazında değiştirilebilirken, NFT coin, sanat eseri gibi benzersiz bir dijital ögeyi temsil ettiği için değiştirilmesi mümkün değildir. NFT, bir blokzincirinde depolanan veri birimidir.

NFT türleri çok çeşitlidir, ancak bir dijital sanat parçası veya bir müzik dosyası biçimini alabilirler. Dijital olarak depolanabilen ve değer taşıdığı düşünülebilecek benzersiz herhangi bir şey NFT olabilmektedir. NFT esasen, herhangi bir fiziksel koleksiyoncuya benzer. Ancak duvara asmak için tuval üzerine bir yağlı boya almak yerine, örneğin bir JPG dosyası elde edilir.

NFT kriptografik bir token’dır ancak Bitcoin ve birçok ağ veya hizmet belirteci gibi kripto para birimlerinin aksine, NFT’ler karşılıklı olarak değiştirilemez. NFT kripto para benzeri olmayan bir dijital öğeyi temsil etmektedir. Aynı zamanda blok zinciri adı altında dijital paralar arasında yer almaktadır ve son zamanlarda birçok insan tarafından kullanılmaktadır. NFT tercihe göre pek çok çalışma çeşidinde benzer dijital dosyaları temsil edebileceği için birçok kişi severek kullanmaktadır.

nftparakazanma
Görsel kaynak: nftgenerator.io

NFT Nereden, Nasıl Alınır?

NFT coinin blokzincirine ait olan dijital bir defter olarak nitelendirilebilmektedir. NFT coinler karşılıklı olarak değiştirilememektedir. Açık arttırma pazarlarına eklenen eserler ve dosyaların sunulması ile NFT coinler ortaya çıkmaktadır. NFT dijital deftere kaydedilen kripto paraların kopyalarını oluşturmaktadır. Bir sanatçı bir NFT coini sattığında bile telif haklarından yararlanabilmektedir.

NFT coinler pek çok kez farklı eser ya da orijinal sanat eserleri alımında kullanılmaktadır. Birçok platform üzerinden NFT koleksiyonu satın alınabilmektedir. NFT coin satın almak için örnek platformlar, OpenSea, Rarible, SuperRare, Foundation vb. olarak sıralanabiir. Kullanılan platformlarda farklılıklar bulunsa da genel olarak hizmetleri aynı olmaktadır.

NFT’ler, Ethereum blok zincirinin bir parçasıdır, bu nedenle içlerinde saklanan ekstra bilgiler içeren ayrı tokenlerdir. Bu ekstra bilgi, JPG’ler MP3’ler, videolar, GIF’ler ve daha fazlası biçiminde sanat, müzik, video (vb.) biçimlerini almalarına izin veren önemli kısımdır. Değer taşıdıkları için, tıpkı diğer sanat türleri gibi alınıp satılabilirler. Tıpkı fiziksel sanatta olduğu gibi, değer büyük ölçüde piyasa ve talep tarafından belirlenir.

Satın alma işlemlerini gerçekleştirebilmek için yapılması gereken birkaç adım bulunmaktadır;

Öncelikle, satın alınmak istenen NFT’ye göre platform belirlenir. Aynı şekilde, paltforma göre de cüzdan seçimi yapılmalıdır. Tarayıcıya bağlı olan cüzdan aracılığı ile bağlan seçeneği kullanılarak işlem başlatılır. Ardından cüzdan bilgileri ekranda belirdikten sonra bilgilendirme ve uyarılar okunur. Hesap ile platform doğru bir şekilde eşleştirilmelidir. Bu sayede kısa bir süre içinde NFT coin ile alım satım işlemleri gerçekleştirilmiş olmaktadır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala