bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,938.74 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,543.20 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 612.24 4.48%
solana
Solana (SOL) $ 184.92 0.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619807 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.643464 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214138 4.87%

Nexo Kullanıcısı, Şirkete Dava Açtı

nexo kullanicisi sirkete dava acti

ABD operasyonlarına son veren kripto borç verme platformu Nexo’ya yeni davalar açılmaya devam ediyor. Kaliforniya’da yaşanan bir kişi, kripto kredi kuruluşu Nexo’ya yeni bir dava açtığını belirtti.

Nexo Kullanıcılarının Şirkete Açtığı Davalara Yenileri Ekleniyor

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir kişi, kripto kredi kuruluşu olan Nexo’ya firmanın kredi almaya yönelik “sahte teşvikinden” dolayı zararını gerekçe göstererek dava açtı.

Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesi’ndeki ABD Bölge Mahkemesine yapılan şikâyete göre, Nexo müşterisi John Cress’in faiz getiren bir Nexo hesabı bulunuyordu. Cress, faiz kazancı için kripto varlıklarını Next’e taşıdı. Cress, Nexo’nun sadece kendi varlıklarından faiz kazanmak yerine yatırdığı kripto varlıklara karşı borç alması ve karmaşık finansal ürünlere yatırım yapması için yanlış iddialarla yönlendirildiğini belirtti.

nexo kullanicisi sirkete dava acti 2

Şikâyet dosyasına göre dava, Cress’in nihayetinde, “Tüm kripto varlıklarından büyük ölçüde tasfiye edildiğinde bu yanlış beyanlar sebebiyle milyonlarca dolarlık bir zarara uğradığı” belirtildi. Bununla birlikte şikâyette Cress, kendisini uzun süredir kripto para yatırımcısı olarak tanımladı. Cress, 2014 yılında Bitcoin satın alarak sektöre giriş yaptı ve 2017 yılında ise Ethereum alarak yatırım portföyünü genişletti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala