bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,933.93 0.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,113.74 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 577.45 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 170.86 1.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521679 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.484109 0.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15245 1.38%

New Yorklu savcı Genesis davasında iddiasını katladı

genesis 2

New York Başsavcısı Letitia James, Digital Currency Group (DCG), Genesis ve Gemini’ye açtığı dolandırıcılık davasında iddiasını 2 milyar dolardan 3 milyar dolara yükseltti. 

James, söz konusu şirketlerin 230 bin yatırımcıyı Gemini Earn programına yanlış bir şekilde yönlendirerek zarara uğrattıklarını iddia ediyor. Savcının iddianamesinde yaptığı bir başka değişiklikte ise şikayetlerin odağının Genesis’in ana şirketi DCG üzerinde toplandığı görüldü. 

New Yorklu savcı, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Aylarca süren yanlış yönlendirmelerden sonra, DCG’nin yatırımcılara yalan söylediğini ve onları milyarlarca dolandırdığını ortaya çıkardık. Aldatmaca o kadar büyüktü ki, bir çok vatandaş benzer şekilde zarara uğradığını bildirdi.”

Basına konuşan DCG sözcüsü ise iddialar karşısında kendilerini agresif bir şekilde savunacaklarını belirtti. Şirket yetkisi, işlerini her zaman yasal yollardan dürüstlükle yürüttüklerinin altını çizdi. 

“Bu, başka bir basın gündemi oluşturmak için devir daim edilen aynı temelsiz şikayetten ibaret. Yeni bir şey yok.”

Digital Currency Group’un iştiraki Genesis, geçtiğimiz hafta SEC’e 21 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala