bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,166.19 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.12 1.14%
bnb
BNB (BNB) $ 602.87 0.75%
solana
Solana (SOL) $ 142.61 1.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522106 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467193 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149924 0.65%

Nepal, Dijital Para Birimi Çalışmalarına Başladı

nepal dijital para birimi calismalarina basladi

Kripto para birimlerinin popülerliği artmaya devam ediyor. Nepal’de bir görev gücü, ülkenin Blockchain temelli dijital para birimi çalışmaları için yasal değişiklikler önerdi.

Nepal Merkez Bankası Dijital Para Birimi İçin Yasal Zemin Oluşturuyor

Nepal’de bir görev gücü, Nepal Merkez Bankası’nın ülkenin kendi dijital para birimini çıkartmasına izin verecek bir yasal değişiklik önerisinde bulundu. Yapılan bu öneri, ülkenin dijital para birimi projesinin uygulanabilir olduğunu belirten bir çalışmanın ardından geldi.

nepal dijital para birimi calismalarina basladi 2

Nepal Rastra Bankası, para otoritesinin ülkenin fiat para birimi olan Nepal rupisinin dijital bir versiyonunu çıkarmasına izin verecek ve sorumluluklarını belirleyen yasada gerekli revizyonlar için hazır olduklarını belirtti. Bu gelişme, ülkenin merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesinin uygulanabilir olduğunu ortaya koyan çalışmayı takip ediyor. Bankanın Para Birimi Yönetimi Departmanı başkanı Revati Nepal’e göre bir görev gücü zaten bir değişiklik tasarısı hazırlamış durumda. Söz konusu tasarı hakkında ülke basınında çıkan haberlerde tasarının iç görüşmeler sonrasında tasarının mecliste tartışılması için hükümete gönderileceği belirtildi. Son olarak ülkenin merkez bankası, CBDC için dijital bankacılık işlemlerinin gerçekleştirilebileceği ayrı bir dijital cüzdan tasarlamayı planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala