bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,782.09 2.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.94 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 556.69 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 141.92 1.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519203 3.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478733 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1525 0.32%

Neon Labs, Solana’da EVM Desteği Getirmeyi Planlıyor

Neon Labs Solanada EVM Destegi Getirmeyi Planliyor

Blockchain sektörü tüm hızıyla gelişmeye devam ediyor. Bir tarafta şirketlere yapılan yatırımların sayısı artarken diğer taraftan yeni teknolojiler piyasaya sürülmeye devam ediyor. Son olarak da Neon Labs, 12 Aralık’ta Solana Blockchain ağında Ethereum tabanlı bir akıllı sözleşme katmanı yerleştirmeyi planladığını açıkladı.

Neon Labs Solanada EVM Destegi Getirmeyi Planliyor

Neon Labs, Solana’da EVM Desteği Getiriyor

Ethereum Virtual Machine odaklı bir Solana ölçeklendirme çözümü olan Neon, son dönemde çalışmalarını oldukça hızlandırmış durumda. Neon EVM, kendisini Solana üzerinde akıllı bir sözleşme olarak çalışan bir Ethereum Sanal Makinesi olarak tanımlıyor. Geliştiricilere, Solana’nın teknik avantajlarından yararlanırken, kod değişikliği olmadan doğrudan Ethereum dApp’leri dağıtma şansı veren proje, bu son adımla birlikte Solana üzerinde EVM‘leri destekleyebilecek.

Solana’nın mevcut akıllı sözleşme çerçevesi EVM uyumlu değildir. Bu nedenle Solana’da Ethereum uygulamaları geliştirmek mümkün değildir. Neon, Ethereum’da bulunan geliştirici araçlarını ve hesaplama katmanını benimseyerek bunu değiştirmek ve böylece Solana’ya genişlemek isteyen Ethereum geliştiricileri için sürtünmeyi azaltmayı planlıyor.

Konu hakkında konuşan Neon Labs CEO’su ve Kurucusu Marina Guryeva şu ifadelere yer verdi:

“Ethereum tabanlı projeler, ilk kez, kodlarını Rust’ta yeniden yazmaya gerek kalmadan Solana’nın daha önce erişilemeyen kitlesine ve likiditesine erişebilir. Sonuç olarak, kullanıcılar artık Ethereum’un EVM’de test edilmiş dApp’lerini kaybetmeden Solana’da gelişmiş kullanıcı deneyimlerinin keyfini çıkaracaklar”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala