bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,019.22 3.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,285.58 3.51%
bnb
BNB (BNB) $ 582.90 1.84%
solana
Solana (SOL) $ 183.62 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.603868 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.419113 6.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134861 7.66%

Nebulas Coin Nedir? NAS Coin Yorum ve Geleceği

Nebulas 2

Bu yazımızda Nebulas coin nedir, kripto para birimi NAS nedir, NAS coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte NAS coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…

Nebulas oldukça yeni bir proje, ancak çok hızlı ilerliyor.

Nebulas projesinin arkasındaki ekip, kullanıcıları teşvik eden ve mevcut tüm blok zincirleri için arama yeteneği sağlayan merkezi olmayan bir platform sağlayacak, kendi kendine gelişen bir blok zinciri oluşturmayı umuyor.

Nebulas Coin Nedir?

Nebulas, “tüm blok zincirleri için bir arama çerçevesi sağlayan merkezi olmayan bir platform” ile teşvik temelli, kendi kendini geliştiren bir blok zinciri sistemidir. 2017 yılında kurulan Singapur merkezli Nebulas IO Vakfı’nın öne çıkan projeleri arasında bir arama motoru ve yükseltilebilir akıllı sözleşme yetenekleri yer alıyor – bunlar şu anda Ethereum’da mümkün değil.

Kripto topluluğundaki birçok kişi Nebulas’tan “yeni Google” olarak bahsediyor. İkisi bir anlamda benzer olsa da, farklı kullanım durumlarına sahiptirler. Google, günlük internet bilgi aramaları için tasarlanmıştır, Nebulas ise merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler), akıllı sözleşmeler ve kullanıcının blok zinciri varlıkları arasındaki aramalara odaklanır.

Şu an itibariyle, Nebulas (NAS) tokeni bir ERC20 tokenidir. Bununla birlikte, ana ağ Mart ayında başladığında, NAS, Ethereum blok zincirinden farklı Nebulas zincirine geçecek.

Whitepaper’a göre Nebulas’ın misyonu “bizi daha yüksek düzeyde özgürlük ve eşitlikle daha iyi bir yaşama götürmek”. Ekip, blok zinciri teknolojisinin, Google, Amazon ve Facebook gibi büyük şirketlerin söz konusu verileri analiz etme / bunlardan yararlanma şansını ortadan kaldırarak, kamu verilerinin özel verilere dönüştürülmesini kolaylaştıracağını umuyor.

Nebulas’ın Temel Özellikleri

Nebulas Rank (NR): Evrensel bir blockchain değer ölçüsü oluşturur. Örneğin, en yüksek puan alan DApp’leri kontrol edebilecek ve daha iyi kararlar verebileceksiniz.

Nebulas Force (NF): Protokolleri/akıllı sözleşme esnekliğini destekleyen geliştirici dostu çözüm. Bu, blok zincirinin piyasa taleplerine uyum sağlamasına yardımcı olur ve “çatallanmanın” oluşmasını engeller.

Geliştirici Teşvik Protokolü (DIP)/ Adanmışlık Kanıtı (PoD): Geliştiricilere katkılarından dolayı NAS’ı ödüllendiren sistem. Bu geliştiricilerin adaletini ve çıkarlarını destekler.

Arama Motoru: Kullanıcıların büyük bir pazarda istenen verileri (merkezi olmayan uygulamalar ve akıllı sözleşmeler gibi) bulmasına yardımcı olur.

Lightning Network Wallet: Esasen atomik takaslar. NAS’ınızı yıldırım ağının etkin olduğu herhangi bir kripto parayla “takas” edebileceksiniz.

Nebulas

Nebulas Nasıl Çalışır?

“Nebulas, açık kaynaklı algoritmalar, doğrulanabilir bilgi işlem ve dağıtılmış veri depoları ile merkezi olmayan bir arama çerçevesi üzerine inşa ediliyor.” Teknik incelemesi 60 sayfadan uzundur ve bir başlangıç ​​kılavuzunda ele alınması mümkün olmayan çok sayıda teknik veriye sahiptir. Bununla birlikte, Nebulas web sitesinin basitleştirilmiş teknoloji bölümü, teknolojisinin üç temel özelliğini ele almaktadır.

Nebulas Rank (NR): Açık kaynak, “likidite, kullanıcı varlıklarının yayılması ve kullanıcılar arasındaki etkileşim”e dayalı temel sıralama algoritması. NR, çeşitli varlıkları (örneğin akıllı sözleşmeler, adresler, DApp’ler) sıralamaya yardımcı olacaktır.

Nebulas Force (NF): “Nebulas Force (NF), Nebulas blok zincirini ve bunun üzerine kurulu dağıtılmış uygulamalarını, kendi kendine gelişme yeteneği sağlar” NF ile geliştiriciler protokolü güncelleyebilir ve topluluktaki bölünmeleri hard forklardan önleyebilir.

Geliştirici Teşvik Protokolü (DIP): DApp oluşturmayı motive etmek için yerinde pozitif geri bildirim döngüsü.

Nebulas Hakkında 

Nebulas’ın resmi web sitesinde, Nebulas’ın kurucusu ve CEO’su (şimdi NEO olarak bilinen AntShares’in kurucusu olan) Hitters Xu da dahil olmak üzere 14 çekirdek üyeden oluşan uluslararası bir ekip görülüyor. Xu, 2013 yılında BitsClub’ı (Çin’deki ilk Blockchain/Bitcoin topluluğu) ve popüler ICO platformu ICO 365’i kurarak blok zinciri endüstrisinde bir öncü olarak kabul edilir. Ayrıca kripto fonları şirketi FBG sermayesini kurdu. Bunun da ötesinde, bir Alibaba finans kolunu (Ant Financial’ın Blockchain Platformu) yönetti ve Google’ın Arama ve Dolandırıcılıkla Mücadele ekibine yardım etti.

Kurucu ortaklar Robin Zhong ve Aero Wang, Nebulas’a yıllarca blockchain uzmanlığını da getiriyor. Zhong’un özgeçmişinde öne çıkanlar arasında, Ant Financial’ın Blockchain Platformunun orijinal bir mimarı ve Chinas’ın ilk blockchain destek platformu Tongxinclub’ın kurucusu olması yer alıyor.

Wang, Antshares’i (NEO) Xu ile birlikte kurdu ve blok zinciri endüstrisinde etkili bir girişimcidir. Ekiplerin mühendislik başkanı Duran Liu, hem Google’da hem de FreeWheel’de eski bir kıdemli yazılım mühendisi ve IBM’de eski bir yazılım mühendisidir.

Projenin üç danışmanı (Edith Yeung, Chris McCann ve Evan Cheng) aynı zamanda iş/blockchain topluluklarının etkili üyeleridir. Yeung hevesli bir teknoloji yatırımcısı, 500 Startups’ın ortağı ve Inc’s Magazine’in “2016’da Bilmeniz Gereken Silikon Vadisi Yatırımcıları” makalesinde yer aldı.

McCann, Greylock Partners’ta topluluk programını kurdu (Coinbase, FB, Airbnb, Linkedin, vb. yatırımcılar). Ayrıca, McCann, Stanford Üniversitesi’ndeki Thiel Bursu’nun ilk danışmanlarından biriydi ve StartupDigest’in kurucularından biriydi.

Son olarak, Cheng, Apple’da 10 yıllık bir geliştirme kariyerine sahip olan Facebook’ta bir mühendislik direktörüdür. Bilgisayar bilimine katkılarından dolayı ACM Yazılım Sistemi Ödülü’nü aldı. Bunlar, genel Nebulas ekibinin öne çıkan birkaç özelliğidir. 

NAS Coin Yorum ve Geleceği 2022

Nebulas, blockchain endüstrisindeki en güçlü ekiplerden birine sahip gibi görünüyor. Ayrıca, Nebulas projesi şu anda blok zinciri teknolojisinde mevcut olan üç ana sorunu ele alıyor: evrensel bir değer ölçüsünün olmaması (kullanıcıların/akıllı sözleşmelerin değerini ölçmesi gerekir), sistem yükseltmelerinin yetersizliği (genellikle sert/yumuşak sorunlara yol açar) ve harika bir kullanıcı deneyimini destekleyecek sağlıklı bir ekosistemin olmaması.

Ekip, DApp’lerin sayısı arttıkça, kullanıcıların istediklerini bulmak için muazzam miktarda uygulama arasında gezinmek için yardıma ihtiyaç duyacağına inanıyor. Ayrıca, geliştiricileri DApp’lerin yapımında teşvik etmek ve onlara yardımcı olmak da gereklidir. “Örneğin Ethereum’u alın. Şu anda Ethereum üzerinde yüz binlerce uygulama oluşturuldu ve blok zinciri DApp’lerinin sayısı Apple App Store’un sayısına ulaştığında, beklenen DApp’in nasıl aranacağı ve bulunacağı büyük bir zorluk olacaktır.”

Ekip, teknik incelemede belirtilen her şeyi tamamlamayı planlıyorsa, bu iddialı projenin önünde kesinlikle büyük taahhütler var. Bu nispeten yeni blok zinciri projesinin diğerlerinin devasa denizinde nasıl rekabet ettiğine tanık olmak da ilginç olacak.

NAS Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 NAS Coin 0,189633 TL TL’den işlem görüyor. NAS Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -7.63% değişim gösterdi. NAS Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 203 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 260,574 dolar seviyesinde.

NAS Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 NAS Coin $ 0.005727 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle NAS Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 16.64 dolarla kaydetti. Bununla birlikte NAS yılın en düşük seviyesini ise 0.1694 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala