bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,165.39 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,929.17 0.70%
bnb
BNB (BNB) $ 592.24 0.14%
solana
Solana (SOL) $ 144.31 0.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503788 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44176 0.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142636 0.92%

Nasdaq, CBOE ve NYSE’den ETF başvuruları için yeni hamle!

etf 23

Kripto piyasasında tüm gözler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’lere ilişkin vereceği karara çevrilirken, başvurularla ilgili gelişmeler birbiri ardında gelmeye devam etti.

ETF analistleri, spot Bitcoin ETF’lerin onaylanması için gün sayarken, Nasdaq, CBOE ve NYSE’nin talepleri ETF onayına bir adım daha yaklaşıldığını gösterdi.

Nasdaq, Valkyrie ve BlackRock’ın 19b-4 başvurusu için bir değişiklik sunarken, NYSE, Grayscale, Hashdex ve Bitwise, CBOE ise ARK Invest, 21Shares, Fidelity, Franklin Templeton ve WisdomTree için değişiklik talebinde bulundu.

Bloomberg’ün ETF analisti James Seyffart, yapılan değişiklikler hakkında uzun bir flood paylaştı ve geriye yalnızca VanEck’in kaldığını söyledi. Kısa bir süre sonra VanEck için de son düzenlemeler sunuldu.

Spot Bitcoin ETF’lerinin borsalarda listelenmesi için SEC’in 19b-4 başvurularına onay vermesi gerekiyor. Analistlere göre düşük bir ihtimal olsa da SEC’nin geçmişte olduğu gibi tüm bu başvuruları reddetme ihtimali de bulunuyor.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, bu işin temelde bittiğini ancak yine de SEC’nin resmi açıklamasını beklediğini ifade etti.

SEC’nin ETF’lere ilişkin karar vermesi için 10 Ocak 2024’e kadar süresi bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala