bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

Naryex nedir?

Naryex borsasi nedir

Naryex, kullanıcılarını kripto para alım satım hizmetleriyle buluşturan Türkiye merkezli bir kripto para borsasıdır. Türk kripto para ekosisteminde yer alan platform diğer kripto para borsalarından daha iyi hizmetler sunmayı hedefliyor. Platformun web sayfası incelendiğinde borsaya yönelik belirli özelliklerin öne çıkarıldığını görüyoruz.

Kripto para piyasası her geçen gün büyümeye, ekosistemine yeni projeler dahil etmeye devam ediyor. Dünyanın dört bir tarafında yer alan kullanıcılara ev sahipliği yapan bu dev ekosistem yeni kripto paraların, yeni yatırımların, yeni fırsatların birbirini kovaladığı kimi zaman da talihsizliklere sahne olan bir yer olarak ifade edilebilir. Bitcoin öncülüğündeki piyasanın çıkış felsefesi herkesin bildiği üzere finansal özgürlük ve merkezsizlik fikrine dayanıyor. Bu felsefeye gönül veren ya da en azından yenilikten yana olan sayısız kullanıcı piyasaya dahil oluyor. Bu noktada kullanıcıların araştırmalarını detaylıca yaparak bu tür işlemlere kalkışmaları gerektiğini bir kere daha vurgulamak gerekli. Güzel ülkemizde de dünya kripto para topluluğunun dikkatini çekecek nitelikte bir ilginin piyasaya yöneldiğini görüyoruz. Bizler de bu dev ekosistemde olup bitenleri siz değerli okurlarımızla buluşturmaya çalışıyoruz. Türk kripto para piyasasında yer alan Naryex borsası bu içerik boyunca ilgileneceğimiz konuyu oluşturuyor.

Naryex ne

Dünyada dur durak bilmeksizin devam eden kripto para gelişimi ülkemizde yer alan topluluğun da büyümesine yol açıyor. Ülkemizden başarılı teşebbüslerin gerçekleştiğini görmek topluluğumuz adına sevindirici şeklinde yorumlanabilir. Naryex kripto para borsası da bu girişimler arasında yer alıyor. Kullanıcılarına en iyi şekilde hizmet etmek adına yola çıkan borsa çeşitli atılımlarla ekosisteme de katkı sağlamanın derdinde.

Naryex Borsasının Özellikleri

Naryex kripto para borsası da her alım satım platformu gibi kullanıcılarına güvenli bir şekilde hizmet etmeyi hedefliyor. Kullanıcıların platform üzerinden gerçekleştirdikleri işlemlerden ücretler alarak kazanç elde eden Naryex bu sayede onları kaliteli ve yüksek güvenlikli kripto para işlemleriyle buluşturabiliyor. Gelişimine onca yılın ardından halen devam eden ve henüz olgunlaşmış bir piyasa olarak gösterilmeyen kripto para piyasası için güvenlik hususu oldukça büyük bir önem arz ediyor. Naryex platformu da her kripto para borsasının alması gereken başlıca tedbirleri borsasında uyguluyor. Bunlardan öne çıkanları kara para aklamayı önleme (AML) ve müşterini tanı (KYC) olarak görülebilir. Naryex platformunda belirli limitlere kadar alım satım yapmak isteyen kullanıcıların kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.

naryex

Naryex borsa platformunun sahip olduğu özelliklerden bahsederken uygulanan işlem ücretlerine de değinmek gerekli. Her borsa platformu gibi Naryex de platformundaki işlemlerden belirli oranlarda komisyon alıyor. Platformda gerçekleşen Bitcoin (BTC) işlemleri için alış ya da satış komisyonunun 0,0018 oranında olduğunu görüyoruz. Bu oran ETH için ise 0,005 şeklinde ifade edilmiş. Türk kripto para kullanıcıları isterlerse Naryex borsasına Türk lirası cinsinden para yatırma işleminde bulunabiliyorlar. Platforma TL yatırmak ücretsiz. Ancak TL çekmek istediğinizde 5.000 lira altı için her seferinde 5 lira komisyon ödüyorsunuz. Bu miktarın üzerindeki çekme işlemlerindeyse kullanıcılara yüzde 0,001 oranında komisyon uygulanıyor. Naryex BTC cüzdanlarınızdan başka bir hesaba BTC çekmenin ücreti ise 0,005 BTC şeklinde belirlenmiş.

Naryex platformuna para yatırmak isteyen kullanıcılar için belirli limitlerin bulunduğunu söyleyebiliriz. Buna göre bir kullanıcı Naryex borsasındaki hesabına tek seferde en az 250 lira değerinde para yatırabiliyor. Yine aynı şekilde hesaptan lira çekmenin alt limiti de 250 lira olarak belirlenmiş.

Müşterini Tanı Politikası

Kripto para piyasası herkese açık bir şekilde ve şeffaf olarak işlemlerine devam ediyor. Kullanıcılar blockchain üzerinde yaptıkları işlemler için açık kimliklerini bildirmek zorunda değiller. Ancak bazı durumlarda bu olanak çeşitli güvenlik sorunlarına yol açabiliyor. Bundan dolayı da borsa platformları kullanıcıların belirli kimlik doğrulama işlemlerini yapmalarını istiyor. Aksi halde belirli limitlere kadar alım satım işlemi yapılmasına imkan sunuluyor. Hatta bazen kimlik doğrulamadan hiçbir işlem yapılamıyor. Naryex borsa platformu da kullanıcılarından kimlik doğrulaması isteyen ve KYC (Know Your Customer) sistemini uygulayan sistemler arasında yer alıyor. Böylece Naryex cüzdanlarına herhangi bir şekilde yasadışı işlemlere karışmış fonların girdiği tespit edilirse ilgili kişilere güvenlik güçlerince müdahalede bulunulabiliyor.

Naryex nedir

Aynı durumun kara para aklamayı önleme (anti money laundering) uygulamaları için de geçerli olduğu söyleyebiliriz. Benzer doğrultuda alınan tedbirler sayesinde kullanıcıların yasadışı işlerden uzak durmaları temin ediliyor. Böylece suç unsurlarının kripto paralar tarafından finanse edilmesi gibi sorunların önüne geçmek amaçlanıyor. Bilindiği üzere dark web kaynakları üzerinden kripto para ödemeleriyle çeşitli yasadışı alım satım işlemleri gerçekleştiriliyordu. Alınan AML ya da KYC gibi tedbirler bu gibi olumsuz ve ekosisteme zarar verici durumları sona erdirmeyi hedefliyor.

Naryex Borsasının Farkları

Türkiye merkezli kripto para borsası Naryex belirli özellikler itibariyle aynı kulvarda olduğu diğer borsalardan ayrıldığını bildiriyor. Borsanın web sayfasında yer alan bilgilere göre Naryex platformunun diğer borsalara göre daha kolay kullanımlı bir kullanıcı ara yüzünü müşterilerine sağladığı belirtiliyor. Platformun sunduğu bu ara yüz sayesinde borsa müşterilerinin alım ve satım işlemlerini karmaşadan uzak bir şekilde basitçe gerçekleştirebileceği belirtiliyor. Bunun yanı sıra borsanın kullanıcılarına gelişmiş bir alım satım ara yüzü sunduğunun da altı çiziliyor. Yine platformun web sayfasında yer alan bilgilere göre borsanın kullanıcıları bu gelişmiş ara yüzden faydalanarak yüksek nitelikli alım satım işlemler yapabilecek. Son olarak platformun deneme işlemleri için başka bir ara yüzü de kullanıma açtığını görüyoruz. Bu ara yüz piyasaya henüz adım atacaklar için bir hayli faydalı olabilir ve oluşabilecek muhtemel problemleri önleyebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala