bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,497.74 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,009.29 1.36%
bnb
BNB (BNB) $ 585.40 0.65%
solana
Solana (SOL) $ 146.95 3.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527194 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463615 3.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148892 3.08%

Muhteşem Yüzyıl ile The Sandbox’tan iş birliği

Muhtesem Yuzyil metaversee adim atan ilk Turk dizisi oldu2

Dünyanın dört bir yanında seyredilen Muhteşem Yüzyıl, The Sandbox iş birliği ile metaverse dünyasına adım attı. Anlaşma, 12 Temmuz’da Paris’te düzenlenen global lansmanla duyuruldu. İş birliği kapsamında Muhteşem Yüzyıl, metaverse’e giren ilk Türk dizisi oldu.

Muhtesem Yuzyil metaversee adim atan ilk Turk dizisi oldu33

Muhteşem Yüzyıl, The Sandbox ile metaverse dünyasına girdi

Muhteşem Yüzyıl, Animoca Brands’in alt kuruluşu olan merkeziyetsiz sanal oyun dünyası The Sandbox ile meta evrenine ilk adımını attı. Bu iş birliğiyle Muhteşem Yüzyıl, dünyada The Sandbox metaverse’e giren ilk Türk dizisi ünvanını kazandı. The Walking Dead’den sonra ise bu evrene dahil olan ikinci global dizi oldu.

Paris’ta The Sandbox’un ev sahipliği ile gerçekleşen lansmana, dizinin yapım şirketi Tims Productions ile Hungri Games ve UGC90 oyun stüdyoları katılım gösterdi. Muhteşem Yüzyıl’ın yapımcısı ve Tims Productions’ın kurucusu Timur Savcı ile The Sandbox kurucu ortağı Sebastien Borget ve The Sandbox ülke müdürü Arslan Kiran’ın katılımıyla imza töreni düzenlendi.

Dizinin atmosferi metaverse’e taşınacak

İş birliği kapsamında bu yılın son çeyreğinden itibaren Muhteşem Yüzyıl’ın atmosferi ve ikonik mekanları The Sandbox’ta canlandırılacak. Dizi karakterleri birer avatara dönüştürülecek. Muhteşem Yüzyıl, The Sandbox metaverse’deki yeri ile çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Ayrıca The Sandbox’ta Muhteşem Yüzyıl’a özel projeler hayata geçmeye devam edecek. Yayınlanması planlanan projeler arasında NFT ve avatar koleksiyonları da yer alıyor. Böylece dizinin hayranları, avatarlarını, sevdikleri karakterlere ait zenginleştirilmiş öğelerle kişiselleştirebilecek. Deneyim ve avatarlardan dizinin hayranlarının yanı sıra platformda bulunan oyun ve kripto toplulukları da faydalanabilecek.

The Sandbox’un COO’su ve Kurucu Ortağı Sebastien Borget, “Dünya çapında ün kazanmış bir Türk dizisi olan Muhteşem Yüzyıl’ı The Sandbox’ta ağırlamaktan ve bu önemli bölgede büyüyen varlığımızı daha da güçlendirmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Muhteşem Yüzyıl yapımcısı Timur Savcı, “Bu anlaşmayla Muhteşem Yüzyıl’ı oyun dünyasına da dahil ederek, eğlence dünyasındaki yenilikçi yaklaşımımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ayrıca, bu birliktelikle, değerli mirasımız olan tarihimizi yeni nesillerle buluşturacak bir köprü de olacağımız için mutlu ve heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.

Arslan Kiran da bu iş birliği hakkında “Dünyaca tanınmış bir Türk dizisinin metaverse’e adım atması tüm dizi/film sektörü bazında yeni bir web3 vizyonunun temellerini oluşturacaktır” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala