bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,175.19 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.87 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 603.42 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523868 4.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471582 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149696 7.56%

MM.Finance, Saldırıya Uğradı! 2 Milyon Dolar Kaybetti

mm finance saldiriya ugradi 2 milyon dolar kaybetti

Kripto para dünyasında özellikle DeFi alanında çok fazla hack durumu ile karşılaşıyoruz. Bu kez bir hack haberi de Cronos’taki en büyük merkezi olmayan borsa olan MM.Finance‘den geldi. Elde edilen son bilgilere göre; MM.Finance 2 milyon dolarlık bir siber saldırıya uğradı.

MM.Finance, Saldırı Sonucunda 2 Milyon Dolar Kaybetti

Merkeziyetsiz borsa MM Finance, saldırıya uğradı. 2 milyon dolar değerinde CRO token çalındı. Platform, zarara uğrayan kullanıcıları tazmin edeceğini duyurdu. Saldırı, failin fonları kendi özel cüzdanına yönlendirecek kötü niyetli bir sözleşme adresi girmeye devam etmesiyle bir DNS güvenlik açığı nedeniyle gerçekleşti.

MM.Finance’ın yaptığı paylaşıma göre çalınan fonlar; OKX’e taşınmadan önce Ethereum’da bir gizlilik protokolü olan Tornado Cash’e gönderildi.

MM.Finance, saldırgana çalınan fonların yüzde 90’ını iade etmesi için 48 saat süre verdi ve son teslim tarihine uyulmaması durumunda FBI ile iletişime geçeceğini belirtti.

Ayrıca MM.Finance konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Saldırı sırasında para kaybeden adresleri daha önce data onchain aracılığıyla derledik. 2.000.000 dolardan fazlası tazmin edilecek ve geri ödenecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala