bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,450.46 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,949.04 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 539.13 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 133.57 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480431 3.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437908 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144271 3.32%

Mina (MINA) Nedir?

Mina MINA Nedir

Mina (MINA) minimal niteliklerde tasarlanmış “kısa bir blockchain” ağı şeklinde tanımlanabilir. Blockchain ağının bu şekilde olmasının sebebi gereksiz hesaplamalardan uzaklaşmak olarak ifade ediliyor. Böylece merkezsiz uygulamalar (dApps) daha verimli bir şekilde çalışabilecek. Projenin web sayfasında yer alan ifadelere göre Mina dünyadaki en küçük blockchain ağı olma özelliği taşıyor. Ağın sahip olduğu tasarım sayesinde blockchain’in boyutunun sürekli aynı kalması mümkün. Üstelik bu durum kullanım alanlarını hiçbir şekilde kısıtlamıyor. Hatta gereksiz hesaplamalardan ve kullanılmayan çok sayıda durumdan uzakta, daha hızlı bir ağ kullanıcılara hizmet veriyor. Bu içerik boyunca Mina platformunun kripto para ekosistemine kazandırdıklarından bahsedeceğiz. Üstelik platformun kripto parası MINA coin’ler hakkında birtakım verilere yine burada yer veriyor olacağız. Mina (MINA) nedir, nasıl alınır, nasıl çalışır?

Mina (MINA) platformu sahip olduğu sıra dışı tasarımla diğer blockchain projelerinden ayrılıyor. Dünyadaki en hafif, en küçük blockchain ağı olma özelliği taşıyan Mina kullanıcılarına hızlı ve kaliteli işlem yapabilme yetisi kazandırıyor. Mina projesi gerçek dünyamızda yer alan değerlerin kripto para alanıyla ilişkili olabilmesi için faaliyet gösteriyor. Bu iki dünya arasında bir köprü oluşturmayı hedefleyen Mina bu amacına güçlü bir teknolojiyle ulaşmayı denedi. Platformun sahip olduğu güvenli altyapı kullanıcıların ihtiyaç duyduğu hizmeti alabilmesine olanak tanıyor. Mina gibi platformlar kripto para piyasasında çoğaldıkça, ekibe göre, gelecekte kullanıcıları demokratik bir ekosistem bekliyor olacak. Böylesi bir geleceği tüm kripto para severlerin hak ettiğini ifade edebiliriz.

Mina nedir

Mina (MINA) Ne Zaman Çıktı?

Mina (MINA) projesi 0(1) Labs adlı bir geliştirici ekip tarafından hayata geçirildi. Bu ekibin 2017 yılında Evan Shapiro ve Izaak Meckler adlı isimlerce kurulduğunu görüyoruz. İkilinin hedefi kriptografik hesaplamaları kullanarak kullanıcılara dijital verilerini kontrol yetisi sunabilmekti. Mina platformunu geliştirerek bu hedeflerine ulaşmak isteyen ikili kısa sürede başarı basamaklarını hızla tırmandı. Dört yıl süren geliştirme ve test etme çalışmalarının ardından Mina ana ağı sonunda çalışmalarına başlayabildi. Mina ana ağının ilk işlemlerini gerçekleştirmesi 23 Mart 2021 tarihinde mümkün oldu.

Mina ekibi kendi topluluğunu hedefleyerek, Nisan 2021’de bir coin arzı gerçekleştirdi. Bu etkinlik sonucunda toplamda 18,75 milyon dolar değerinde fon elde edildi. Toplanan bu miktarın proje için ve Mina ana ağının gelişimi için harcanacağını biliyoruz. Bunların yanı sıra Mina ağına destek vermek isteyen taraflar projenin daha hızlı gelişebilmesi adına bağışlarda bulundu. Böylece topluluktaki geliştiriciler çalışmalarına devam ederek bugünkü Mina platformunu meydana getirebildi.

Mina (MINA) Fiyatı Nedir?

Mina platformunun kripto parası MINA coin ile ilgili güncel fiyat verilerine aşağıda yer alan başlıklardan erişebilirsiniz. Mina projesinin geliştirici ekibi platform ile ilgili detaylı bir tanıtıcı evrak yayımlamış. Bu evrakta MINA coin’lere yönelik de ilgi çeken veriler yer alıyor. Buna göre piyasaya toplamda ne kadar MINA arz edileceği ile ilgili bir üst limit bilgisi verilmiyor. Ancak şimdiye dek dolaşıma 294 milyon civarında MINA coin dahil edildiği görülüyor. Diğer blockchain’lerin boyutu gigabyte’lar ile ölçülürken sahip olduğu teknoloji sayesinde Mina ağı yalnızca 22 kilobyte’lık yer kaplıyor. Bu durumun fark yaratacak bir özellik olduğunu ifade edebiliriz.

MINA

Mina Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MINA coin [mcryptocoin=”MINA” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. MINA coin fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”TWT” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. MINA coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”MINA” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”MINA” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Mina Kaç Dolar?                                        

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MINA coin [mcryptocoin=”MINA” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle MINA coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 8,1 dolarla kaydetti. Bununla birlikte MINA coin yılın en düşük seviyesini ise 0,92 dolarla belirledi.

Mina (MINA) Nasıl Çalışmaktadır?

Mina (MINA) kendi başına bir blockchain ağına sahip kripto para projesidir. Sahip olduğu teknoloji bu kripto parayı benzersiz kılıyor. Bu ağın zk-SNARK adlı gizlilik odaklı bir teknolojiden de faydalandığını görüyoruz. Ayrıca Proof of Stake konsensüs algoritması bu ağın faaliyetlerinin devamlılığını temin ediyor.

MINAcoin

Bütün Mina (MINA) blockchain’i toplamda 22 kilobyte’lık bir yer kaplıyor. Bu durumu daha iyi anlayabilmek için 22 kilobyte’ın ne kadar ettiğini ifade eden bir örnekten faydalanalım. Örneğin sosyal medya platformu Twitter üzerinde paylaştığınız iki ya da üç uzun gönderi bu boyuta karşılık gelecektir. Kullanıcılarına sayısız hizmetler sağlayan bir blockchain ağının bu kadar küçük bir boyutta kalabilmesi gerçekten de akıl alır gibi değil. Ağın bu denli küçük bir boyutta duruyor oluşu diğer kullanıcıların hızlı bir şekilde senkronize olabilmesi sonucunu doğuruyor. Böylece gereksiz ağ işlemlerine duyulan ihtiyaç ortadan kalkıyor. Bu durumu gereksiz banka evraklarına benzetebiliriz. Belirli prosedürleri takip etmek zorunda kalan müşteriler bankalarda zaman zaman çok sayıda belgeye imza atmak durumunda kalabiliyor. Mina platformu da blockchain ağlarındaki gereksiz verilerden uzaklaşmayı başarmış. Böylece Mina ağı sürekli küçük bir boyutta kalabiliyor.

Mina (MINA) Nasıl Satın Alınır?

Mina ağının kripto parası MINA coin’ler başta Binance olmak üzere çok sayıda borsa üzerinden alınıp satılabilir. MINA coin’lere platformunda yer veren diğer borsaları Gate.io, Kraken, CoinList ya da Okex şeklinde sıralayabiliriz. Bu kripto paranın Türk lirası kullanılarak doğrudan Paribu üzerinden satın alınması da mümkün. Binance ise MINA coin’ler için BNB, USDT, BUSD ve BTC ile işlem çiftleri oluşturmuş.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala