bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,240.21 2.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,178.93 7.66%
bnb
BNB (BNB) $ 555.88 4.63%
solana
Solana (SOL) $ 171.13 0.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.60099 0.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.39444 3.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12296 5.61%

Milyon dolarların sahibi kim?

arda turan

Son bir-iki aydır kamuoyunun gündeminde kara para aklama ve futbolcuların dolandırılması konuları var. Bu operasyon süreci herkes için sürpriz olsa da benim için sürpriz değil. Çünkü Nisan ayında günlerce “Gizli tüccarlar piyasada operasyon yapıyor, dikkat edin” uyarılarım vardı. Köşe yazımdan bir örnek bırakayım

https://www.tv100.com/islam-memisten-piyasada-gizli-tuccar-operasyonu-uyarisi-cakallar-meydani-bos-buldu-operasyon-cekiyor-efendiler-kim-mi-cekiyor-galeri-665605

O günlerde para piyasalarında kargaşa vardı. Çarşı pazar karışmıştı. Döviz kurlarında, altın fiyatlarında öyle bir makas aralığı ve günlük dalgalanma vardı ki sanırsın Türkiye’de savaş veya doğal felaket yaşandı. Halbuki ortada hiçbir şey yoktu. Sadece 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi vardı. Tüm liderler seçim için meydanlarda, kurum ve kuruluşlar seçim sonucuna kitlenmiş, ortalık da boş kalmıştı.

Gizli tüccarların kâr ortaklığı mı dersin, kara para aklama mı dersin her şey meydanda. Yatırımcıyı dikkatli olması konusunda çok ama çok uyarmıştım. Diğer yandan da gizli tüccarları “Devlet ansızın gelecek ve bugünlerin hesabını sizden soracak” diye uyarmıştım. Cumhurbaşkanlığı seçimleri bitti, yeni kabine belirlendi, sıra icraata geldi. O günlerde operasyon yapanların bugün figüranları hesap veriyor. Ama bitmedi. Kimler kimler hesap verecek.

Gel gelelim futbolcuların dolandırılmasına. Basından edindiğimiz bilgilere ve iddialara göre bir banka çalışanı “Yüksek kârlı fon” vaadiyle ünlü ve zengin isimlerden milyon dolarlar topluyor. 25-50 milyon dolar olduğu söyleniyor şimdilik. Getiri için taahhüt edilen miktar yüzde 225 imiş. Bu teklife inananlar milyon milyon dolarları fiziki olarak valiz ile getirerek çalışana teslim etmişler. Şimdilik bilinen 18 kişi. Ortada resmi bir evrak yokmuş. Hatta ortada böyle bir fon da yokmuş. Neyse, olay patlak veriyor ve konu yargıya taşınıyor. Bundan sonra çıkacak sonuçları hep beraber öğreneceğiz.

Dolandırılanların ortak özelliği:

  • Hepsi dolar da ve dolar veriyor
  • Hepsi nakit veriyor

Sorular:

  • Neden nakit?
  • Banka çalışanının suç ortakları var mı?
  • Uluslararası bir örgüt bağlantısı mı var?
  • Dolandıranlar, başkalarını banka çalışanına yönlendirdi mi?

Kaybolan para ile ihtimaller:

  • Fiziki olarak saklandı
  • Kripto paraya çevrildi
  • Varsa suç ortakları kaçırdı

Asıl soru: Bunların ağ babası kim? Ben inanıyorum ki, çok yakında büyük bir altın vuruş yapacaklar. Uluslararası büyük bir ağ olduğunu düşünüyorum. Ama devlet bu işi öyle ya da böyle çözecek. Operasyonlarda sıra kime mi geldi? HAVALECİLER’e. Göreceksiniz. Devlet her zaman 18 yaşında.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İslam Memiş

İslam Memiş 1980 İstanbul doğumlu aslen Ordu’lu 2 çocuk babası. Erzurum Atatürk Ünv. İşletme Yönetimi okudu. 4 yıldır Anadolu Ajansı (AA) Finans Analisti olarak görevini sürdürüyor. Sahibi olduğu kuyumcu perakende mağazasını işletiyor. Adalet Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın emtia bilirkişilik görevini sürdürüyor. Tüm ulusal kanallara altın ve para piyasalarını yorumluyor.
https://www.btchaber.com

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala