bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,578.77 1.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,034.12 0.97%
bnb
BNB (BNB) $ 543.58 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 137.26 2.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.494456 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450932 0.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148359 0.31%

MicroStrategy’den Yeni Bitcoin Alımı, Jack Dorsey İstifa Açıklaması

Kripto Bülten‘de bu hafta; Twitter CEO’su Jack Dorsey’in istifa açıklamasından ve MicroStrategy’nin Bitcoin alımına kadar birçok önemli gelişmeden bahsedildi.

Nelerden Bahsedildi?

-2018 yılında patlama yapan ICO reklamları ve devamında yaşanan dolandırıcılık haberleri sonrası Facebook, bu tür reklamları yasaklamış, yasaklama sonrası Google ve YouTube‘dan da benzer kararlar gelmişti. Ancak artık kripto paraların artan popülarite ve küresel kabulünü  görmezden gelemeyen Facebook kararından vazgeçmişe benziyor. Meta, reklam politikasını genişleterek, kripto para şirketlerinin reklam vermesine izin vermeye başladı.

-MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, 7002 adet Bitcoin daha satın aldıklarını Twitter hesaplarından duyurdu. Saylor, yaptığı açıklamada MicroStrategy’nin ortalama 59,187 dolarlık bir fiyatla 414.4 milyon dolar karşılığında 7002 Bitcoin daha satın aldığını duyurdu.

-Twitter CEO’su, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Dorsey’in görevinden ayrılacağına ilişkin söylentiler gündemi hayli meşgul etmişti. Konuyla ilgili net açıklama ise kendisinden geldi. Görevinden istifa ettiğini Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir belge ile duyurdu. Bu açıklamanın ardından Twitter, Jack Dorsey’in yerine Parag Agrawal’ı göreve getirdi.Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, görevinden istifa etse de şirketi bırakmıyor. Şayet Dorsey, şirkette yönetim kurulu üyesi olarak varlığını sürdürecek.

-Popüler isimlerin NFT dünyasına olan ilgisi her geçen gün büyüyor. Ünlü şarkıcı Can Bonomo da NFT dünyasına katılanlardan oldu.  “An Anachronist NFT Drop” yazan bir afişle NFT sektörüne adım attığını duyuran ünlü şarkıcı, koleksiyonunun yakında satışta olacağını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Bonomo’nun koleksiyonu OpenSea platformunda Ethereum ile satışa çıkarılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala