bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,876.51 1.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.95 3.18%
bnb
BNB (BNB) $ 553.67 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 133.02 10.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512084 5.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446143 5.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128222 4.01%

Microsoft nükleer enerji ekibi kuracak

Machine Learning Smart Brain Wallpaper

Microsoft yapay zekayı desteklemek için nükleer enerji ekibi kuracağını duyurdu.

Teknoloji devi Microsoft, Küçük Modüler Reaktörler (SMR’ler) ve mikro reaktör enerjisine dayalı bir enerji stratejisi geliştirmek üzere bir profesyonel işe alacağını duyurdu. Şirket, yapay zeka planlarını ilerletmek için yeni bir ekip kuracak.

Mevcut durumda başvuruya kapalı olan ilanda, ideal adayın nükleer endüstri, mühendislik veya enerji piyasasında en az altı yıllık deneyime sahip olması gerektiği belirtildi. Bu pozisyon aynı zamanda diğer deneysel enerji teknolojilerinin araştırılmasından da sorumlu olacak.

5 araba kadar karbon yayıyor

MIT Technology Review tarafından 2019 yılında yayınlanan bir çalışma, tek bir yapay zeka modelinin eğitilmesinin, atmosferde beş arabanın ömrü boyunca yaydığı karbon kadar karbon yayabileceğini ortaya koymuştur.

Ayrıca yapay zeka modellerinin enerji tüketimini azaltmanın yolları arasında, daha verimli algoritmalar ve donanımlar geliştirmenin yanı sıra veri merkezleri için nükleer enerji gibi yenilenebilir enerji kaynakları kullanmak yer alır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala