bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

Michael Saylor Kimdir ve Kişisel Serveti Ne Kadar?

michael saylor microstrategynin bitcoin sattigini yalanladi 2

Bu yazımızda MicroStrategy kurucusu Michael Saylor’ın geçmişi, kariyeri, kişisel serveti hakkında en çok merak edilen soruları yanıtlayacağız.

Michael Saylor, 4 Şubat 1965’te Lincoln, Nebraska’da hayata gözlerini açtı. Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) havacılık ve aeronatik alanlarında eğitim alan Michael Saylor, The Federal Group’ta çalışmaya başladı ve bu şirkette yazılım geliştirme ve iş stratejisi konularında deneyim kazandı.

Saylor, 1989 yılında MicroStrategy’yi kurdu. Saylor’ın kurucusu olduğu MicroStrategy, ABD merkezli iş zekası, mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmetler sağlayan bir finans ve teknoloji şirketidir.

MicroStrategy yıllar içerisinde büyüdü ve dünyanın en başarılı iş zekası ve yazılım şirketlerinden biri haline geldi. MicroStrategy dışında aktif olarak yatırımlar yapan Michael Saylor’ın Bitcoin başta olmak üzere birçok farklı yatırımı bulunuyor. Micheal Saylor’ın kripto para dünyasında bir figür haline gelmesi, 2020 yılında şirketi MicroStrategy’nin Bitcoin’i rezerv para birimi olarak kabul etmesi ve milyarlarca dolarlık Bitcoin satın alması sonrasında gerçekleşti.

Aynı zamanda üretken bir yazar olan Saylor, The Mobile Wave: How Mobile Intelligence Will Change Everything” ve “The Hyperconnected Enterprise: The Future of Business” gibi kitapların yazarıdır. Michael Saylor, başlangıçta Bitcoin eleştirmenleri arasında yer alsa da zaman içerisinde bu konudaki fikirlerinin değişmesiyle zaman içersinde bir Bitcoin savunucusuna dönüştü.

Michael Saylor’ın Serveti Ne Kadar?

Michael Saylor, MicroStrategy’nin çoğunluk hisselerinin sahibi konumunda. Toplam oy gücünün %67,8’inin kontrolüne sahip olan Saylor, 2020 yılında yaptığı açıklamada MicroStrategy’nin 17.732 BTC’ye satın aldığını açıkladı. Zaman içerisinde binlerce Bitcoin daha satın alan MicroStrategy’nin rezervlerinde 2023 yılı Nisan ayı verilerine göre 140.000 BTC yer alıyor. Bu Bitcoin’lerin toplam değeri 3,75 milyar dolar seviyesinde.

Michael Saylor Servetini Nasıl Kazandı?

Micheal Saylor’ın milyarlarca dolarlık bir servete ulaşmasında şüphesiz kurucusu olduğu MicroStrategy şirketi büyük rol oynadı. MicroStrategy 1998 yılında IPO düzenleyerek halka arz oldu. Sonrasında büyük bir popülariteye ulaşan MicroStrategy’nin ürünleri dünyanın önde gelen şirketleri tarafından kullanılmaya başlandı.

MicroStrategy ile büyük bir başarıya ulaşan Saylor, teknoloji dünyasında tanınan bir isim haline geldi. Saylor’ın Bitcoin’e yatırım yapması da popülaritesindeki artışta etkili oldu. 2020 yılında MicroStrategy’nin nakit rezervlerinin büyük bir kısmını Bitcoin’e yatırma kararı tüm dünyada şok etkisi yarattı. O günden bu güne MicroStrategy rezervlerindeki 140 bin BTC ile en büyük kurumsal Bitcoin yatırımcısı oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala