bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,443.27 3.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.05 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 608.45 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 146.58 6.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527931 3.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475488 5.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151235 7.52%

Miami Belediye Başkanı: ABD, Ulusal Güvenlik Nedeniyle Daha Fazla Bitcoin Madenciliği Yapmalı

miami belediye baskani abd ulusal guvenlik nedeniyle daha fazla bitcoin madenciligi yapmali

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, ulusal güvenlik nedenlerinden ötürü ABD’nin daha fazla Bitcoin madenciliği yapması gerektiğini düşünüyor. 

Miami’ye getirdiği kripto para dostu bakış açısıyla kripto para topluluğunda sıklıkla gündeme gelen Suarez, gazeteci Laure Shin’e konuştu. Ulusal güvenlik gerekçesiyle ABD’nin dafa fazla Bitcoin çıkarması gerektiğini söyleyen Suarez, faaliyetin %90’ının ülke dışında yapıldığını belirtti. Bununla birlikte, madencilikle öne çıkan çoğu ülkenin kirli enerji kullandığını ve kirli enerji anlatımını tersine çevirmenin ABD’nin elinde olduğunu ifade etti.

Suarez’e göre Miami liderliğindeki ABD, gerekli kaynakların da bulunması nedeniyle bir madencilik merkezi haline gelebilir. Suarez ayrıca, çevresel endişelerin madencilik ihtiyaçlarını hafifleten yeni teknolojiler ortaya çıktıkça geçmişte kalacağını düşünüyor:

“Ayrıca gelecekte güneş ve diğer temiz enerji teknoloji türlerini, hidrojeni madenciliği ilerleten bir teknoloji olarak göreceğinizi ve madenciliğin farklı şekillerde gerçekleştiğini göreceğinizi düşünüyorum. Daha büyük karma bloklar olacak… Bu yüzden teknolojinin onu daha verimli, daha ucuz ve daha az güç tüketen hale getireceğini düşünüyorum.”

Suarez’in Kripto Para Planları

Suarez geçtiğimiz aylarda, kripto para yanlısı tutumlarıyla kripto para topluluğunun dikkatini üzerine çekmişti. Miami’nin kripto para başkenti haline gelmesi için adımlar atan Suarez, ayrıca belediye çalışanlara kripto para ile maaş ödemesi ve vergi ödemesi hamleleriyle toplulukta büyük bir ses getirdi. Bununla birlikte Suarez, şehrin rezervlerinin bir kısmını da kripto para birimine yatırma planlarını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala