bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,576.43 8.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,874.31 8.96%
bnb
BNB (BNB) $ 547.07 9.19%
solana
Solana (SOL) $ 120.36 10.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489832 4.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.42784 5.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.125003 12.01%

Metaverse ve NFT Marka Başvuruları Yapan Şirketler

metaverse ve nft marka basvurulari yapan sirketler 5

NFT ve metaverse kavramlarının hızla gelişmesi ile bu alana yapılan yatırımlar da artmaya başladı. Bilindiği üzere birçok ünlü marka metaverse ve NFT dünyasında yerini almak için çalışmalarını hızlandırdı. Peki hangi şirket metaverse ve NFT marka başvurularında bulundu? Birlikte inceleyelim.

1-Enerji Şirketi Chevron

Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli enerji şirketlerinden biri olan Chevron da yeni nesil teknolojileri yakından takip ediyor. Şirket kısa süre önce Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) metaverse ile ilgili yeni bir ticari marka başvurusunda bulundu.

metaverse ve nft marka basvurulari yapan sirketler

2-Enerji İçeceği Şirketi Monster Energy

Enerji içeceği şirketi Monster Energy, NFT’leri ve metaverse projelerini kapsayacak 3 ticari marka başvurusunda bulundu. Monster Energy‘nin bu son ticari marka başvurusu, artık metaverse ve NFT alanında pay sahibi olmak istediğinin bir sinyali olarak karşımıza çıkıyor.

metaverse ve nft marka basvurulari yapan sirketler 3

3-Kobe Bryant

Basketbol dünyasının efsane ismi Kobe Bryant’ın ailesi, Bryant’ın adını metaverse‘de korumaya çalıştığını söyleyerek, üç ticari marka başvurusunda bulundu. Söz konusu olan başvurular arasında giyim, mücevher, avatar, ifade, oyuncak ve ticaret kartları gibi dijital öğeler için “Kobe Bryant” ve “Mamba Forever” bulunuyor. Ek olarak Bryant’ın kızı Gianna’ya atıfta bulunulan “Mambacita” da başvurular arasında yer alıyor.

metaverse ve nft marka basvurulari yapan sirketler 2

4-Sağlık Devi CVS Health

Eczane ve sağlık hizmetleri şirketi CVS Health oldu. CVS Health, yayınlanan bir ticari marka başvurusuna göre, metaverse, NFT‘ler ve sağlık hizmetleri sunmaya yönelik potansiyel planları işaret eden bir ticari marka başvurusunda bulundu.

healthcare giant cvs files for nfts and virtual goods trademark scaled 1

5-Tencent

Çin’in teknoloji devlerinin arasında yer alan Tencent’in bazı patent başvuruları ortaya çıktı. Çıkan başvurulara göre Tencent, metaverse endüstrisindeki ilk hamle avantajı için kolları sıvadı ve sanal bir konser patentine başvurdu.

metaverse ve nft marka basvurulari yapan sirketler 4

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala