bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Metaverse Regülasyonları Nasıl Olacak?

Kapital’in yeni bölümü yayınlandı. Kıvılcım Harika Ertunç’un Kapital’de bu haftaki konuğu New York ve İstanbul Baroları Avukatı Burçak Ünsal oldu. Avukat Burçak Ünsal ile Türkiye’de kripto paralar nasıl vergilendirilmeli, kripto para düzenlemeleri nasıl olacak. Metaverse evreninin, kripto paraların, kripto para borsalarının hukuksal boyutları ve daha fazlasını konuşuldu.

Nelerden Bahsedildi?

Kıvılcım Harika Ertunç ilk olarak metaverse ile ilgili başladı. Kıvılcım Harika Ertunç metaverse ile ilgili olarak Avukat Burçak Ünsal’a “metaverse’ü nereye konumlandırırsınız, nasıl tanımlarsınız?” şeklinde bir soru yöneltti.

Avukat Burçak Ünsal şu şekilde yanıt verdi:

Metaverse, kime sorsanız farklı bir cevap alacağınız. Kimisinin cihazlara, kimisinin artırılmış gerçekliğe, kimisinin de internetin bir sonraki aşaması olduğu gerçeğin vurgu yaptığı bir alan. Fakat benim algıma göre bunu bir web3 devrimi gibi almak daha doğru olur. Metaverse’te sadece internetin değil interaksiyonun ve bu interaksiyon esnasında edinilen tecrübelerin bir devrimi olarak algılayabileceğimiz bir alan.

Kıvılcım Harika Ertunç, Avukat Burçak Ünsal’a “gelecekte metaverse’te neyi hayal etmeliyiz?” şeklinde bir soru sordu. Ünsal ise şöyle yanıtladı:

Metaverse’te de internetin bize sağladığı faydaların tamamını artık fiziksel ihtiyaçtan uzak bir şekilde ama fiziksel olarak tecrübe ediyormuş gibi tecrübe edeceğiz. Yakın gelecekte böyle bir şey söz konusu olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala