bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

Metaverse Nedir? Sanal Gerçeklik ile Geleceği Şekillendiren Projeler?

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten’de son haftaların popüler konusu Metaverse‘ün detaylarına değinildi. Facebook, Microsoft ve Nike gibi global şirketlerin Metaverse hamleleri, öne çıkan Metaverse projelerinden bahsedildi.

Konu Başlıkları:

  • Facebook, Microsoft ve Nike gibi global şirketlerin Metaverse hamleleri
  • Öne çıkan Metaverse projeleri

Nelerden Bahsedildi?

Metaverse ile ilgili gelişmeler her gün karşımıza çıkmaya devam ediyor. Özellikle Facebook’un adını Meta olarak güncellemesinin ardından var olan ilgi iyice artmış durumda ancak Facebook’un Metaverse ile ilgili çalışmalar yaptığı zaten uzun süredir biliniyordu. 

Facebook‘un ismini Meta olarak değiştirmesinin sebebi ise teknoloji devinin Metaverse’e odaklanmak adına markalaşmak isteği olarak gösterilmişti. Düzenledikleri etkinlikte Metaverse vizyonuyla ilgili detaylar da paylaşıldı. 

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin daha genç kullanıcıları kendine çekmesinin anahtarı olarak Metaverse’ü görüyor, ve şu ana kadar kat edilen bu yolun bir son olmadığını, Mateverse deneyimi sayesinde platformların ve sanal ortamların bizzat içinde olunan sürükleyici,, somutlaştırılmış bir internet dünyasının insanları beklediğini söylüyor ve ekliyor “işte biz buna metaverse diyoruz.”

Metaverse Yalnızca AR ve VR ile İlgili Olmayacak

Facebook’un açıklamasına göre metaverse, yalnızca AR ve VR ile ilgili de olmayacak. İnsanların sanal dünyaya, mevcut bilgisayarlar ve akıllı telefonların yanı sıra kulaklıklar ve gözlükler de dahil olmak üzere bir dizi yeni cihaz kullanarak erişebileceği bir platform olacak.

Diğer bir önemli nokta ise şirketin Metaverse platformunda NFT’leri desteklemesi oldu. Facebook Metaverse Ürün Başkanı Vishal Shah, “Metaverse, insanların NFT’ler gibi Sınırlı Sayıda dijital nesneleri satmalarını, dijital alanlarında sergilemelerini ve güvenli bir şekilde satmalarını kolaylaştıracak.“ açıklamasını yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala