bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,902.66 7.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,019.92 4.43%
bnb
BNB (BNB) $ 586.70 3.38%
solana
Solana (SOL) $ 156.26 9.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51864 2.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453929 5.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155652 6.79%

Metaverse Dünyasına Adım Atan Büyük Şirketler

metaverse dunyasina adim atan sirketler

Metaverse kavramı her geçen gün birçok şirket tarafından dikkat çekiyor. Önde gelen birçok şirket yatırımlarını metaverse’e alanına çevirdi. Peki hangi şirketler metaverse üzerinde çalışmalar yürütüyor sizler için derledik.

1- Meta

Metaverse denilince belki de aklımıza ilk gelen Facebook’un metaverse hamlesi oluyor. Şirket adını bile Meta olarak değiştirerek, markası altındaki Facebook, Instagram ve Oculus VR ile bu konu hakkında ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.

metaverse dunyasina adim atan buyuk sirketler

2- Samsung

Teknoloji devi Samsung da metaver dünyasına adım atan büyük şirketlerden biri. Samsung geçtiğimiz haftalarda Decentraland bir ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Bu kapsamda şirket, Decentraland’da mağaza açtı. Bunun yanında teknoloji devi, geçtiğimiz günlerde Unpacked 2022 etkinliği için son hazırlıklarını yaptığını da duyurdu. Samsung, bu kez Unpacked 2022 etkinliğini metaverse evrenine taştığını açıkladı.

metaverse dunyasina adim atan buyuk sirketler

3-Nike

Birçok büyük şirket gibi Nike da metaverse dünyasında yerini almak için ilk olarak Metaverse şirketi RTFKT‘yi satın aldı. Böylece yeni nesil teknolojiler ile NFT ve Metaverse ürünleri üzerine çalışan RTFKT Studios, Nike için yeni koleksiyonlar oluşturdu ve bunları VR teknolojisi ile birleştirdi.

Bunun yanında bu alandaki deneyimini güçlendirmek için geçtiğimiz haftalarda şirket iş odaklı platform LinkedIn üzerinden metaverse ile ilgili beş adet iş ilanı yayımladı.

metaverse dunyasina adim atan buyuk sirketler 2

4-Nvidia

Nvidia, doğrudan kendine ait bir metaverse inşa etmese de önemli çalışmalar yürütüyor. 2021’de içerik oluşturucuların 3D modelleme, tasarım ve simülasyon üzerinde işbirliği yapabileceği Omniverse Enterprise’ı duyurdu. Omniverse, 3D grafikleri yapay zeka ve süper bilgi işlemle birleştirerek metaverse deposunun temellerini atıyor.

metaverse dunyasina adim atan buyuk sirketler 3

5-Sony

Birçok teknoloji devi, metaverse dünyasında tutarlılığını ve işlevselliğini artırmak uğruna ürün ve hizmetler üzerinde çalışıyor. Bu şirketlerden biri de Sony. Teknoloji şirketi, Technology Day etkinliğinde tanıttığı 4K ve 8K çözünürlük sunabilen sanal gerçeklik (VR) başlıkları ile bu alana adım attı.

metaverse dunyasina adim atan buyuk sirketler 4

6-Adidas

Nike gibi Adidas da metaverse dünyasını yakından takip ediyor. Ünlü giyim firması Adidas, kısa bir süre önce Twitter üzerinden gMoneyNFTBoredApeYC ve PunksComic‘i etiketleyerek metaverse paylaşımında bulunmuştu. Son olarak Adidas, Twitter üzerinden düzenlediği konuşma odasında yeni Metaverse ortaklığını tanıttı.

metaverse dunyasina adim atan buyuk sirketler 5

7-Microsoft

Metaverse konusunda Microsoft’un sunduğu ilk teklif, 2022’de piyasaya sürülen Mesh for Teams yazılımı. Bu, pandemi sırasında güçlenen evden çalışma eğiliminin sonucunda ortaya çıkan bir metaverse akımı. Söz konusu yazılım, kalıcı bir sanal ofis deneyimi yaratmak için standart cihazlarda ve VR başlıklarında yakın zamanda kullanılabilir olacak. Mesh for Teams yazılımı, dijital kimliğiniz olarak işlev görecek sanal bir avatar oluşturmaya odaklanıyor.

metaverse dunyasina adim atan buyuk sirketler 6

8-Gucci

İtalya merkezli dünyaca tanınan lüks moda markası Gucci çok kısa süre önce metaverse dünyasına adımını attı. Gucci The Sandbox platformundan sanal arazi satın aldığını duyurdu. 

metaverse dunyasina adim atan buyuk sirketler 7

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala