bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,355.97 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.22 0.23%
bnb
BNB (BNB) $ 550.20 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 140.30 2.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49989 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466329 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153777 3.65%

Metaverse’te Arsa Nasıl Alınır: Arsa Fiyatları 2023

metaverse arsa fiyatlari

Bu yazımızda Metaverse’teki arsa fiyatlarına yakından bakacağız ve “Biz topraktan girdik” deyimini yerine getirmek için Metaverse’te nasıl arsa alınır?” sorusunu yanıtlayacağız.

Metaverse Nedir?

Metaverse, internetin geleceği olarak tanımlanıyor. Küresel çapta kabul edilen bir tanımı olmadığı için metaverse’ü doğru bir şekilde tanımlamak mümkün değil. Metaverse kavramı Türkçe’ye “sanal evren” olarak çevrilebilir.

Metaverse kavramı ilk olarak 1992 yılında Neal Stephenson tarafından kaleme alınan Snow Crash adlı romanda kullanılmıştır.

Bu kavram, gişe rekorları kıran bir filme dönüştürülen fantastik bir roman olan Ready Player One’da daha da detaylandırıldı.

Basitçe tanımlamak gerekirse metaverse, sanal gerçeklik teknolojileriyle güçlendirilen 3 boyutlu bir simülasyon evreni.

Sanal Arsa Nedir?

Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi herhangi bir metaverse dünyasında da kendi arsanızı alabilir, arsanızın üzerinde bir şeyler inşa edebilirsiniz. Metaverse evreninde arsalar parsellere ayrılmıştır.

Bazı parsellerin değeri çeşitli kriterlere bağlı olarak diğerlerinden daha yüksektir.

Her bir arsanın kaydı akıllı sözleşme destekli blockchain ağlarında tutulur. Kullanıcıların üçüncü tarafların müdahalesi olmadan arsalarında istedikleri şeyi inşa edebilirler.

Metaverse’de Sanal Arazi Nasıl Satın Alınır

Şimdi, metaverse’de sanal arazi satın almakla ilgileniyorsanız, bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.

1- Bir Web3 cüzdanı oluşturun.

Metaverse arsası satın almak için ilk olarak bir Web3 cüzdanına ihtiyacınız var. MetaMask, Trust Wallet gibi web3 cüzdanlarını kullanarak metaverse’te arsa satın almaya ilk adımı atabilirsiniz.

Biz bu yazımızda MetaMask cüzdanınızı kullanarak işlemlerimize devam edeceğiz. MetaMask cüzdanının nasıl oluşturulacağı konusunda kafanızda soru işaretleri varsa “MetaMask Nedir?” başlıklı yazımıza göz atarak adım adım MetaMask cüzdanınızı oluşturabilirsiniz.

2- Hangi Metaverse evreninden arsa almak istediğinizi belirleyin

2023 yılında en popüler Metaverse evrenleri arasında Decentraland, Sandbox ve Axie Infinity yer alıyor.

3- Almak istediğiniz arsa parsel veya parsellerini seçin

Şimdi farklı metaverse projelerine göz atarak satın almak istediğiniz araziyi seçebilirsiniz. Satın almak istediğiniz metaverse evreninin popüler lokasyonlara yakınlığına ve uzaklığına bağlı olarak değeri artıp azalacaktır.

4- Cüzdanınızı bağlayın

Decentraland, Sandbox gibi popüler metaverse evrenlerine bağlanarak doğrudan arsa satın alabilirsiniz. Bununla birlikte popüler NFT pazaryerlerinden de metaverse arsası almak mümkün. Biz bu yazımızda OpenSea üzerinden nasıl NFT arsası satın alınacağını göstereceğiz.

OpenSea’ye gidin ve “My Wallet” butonuna tıklayarak cüzdanınızı bağlayın.

5- İşlemi onaylayın

Satın almak istediğimiz metaverse arsasını seçmiş ve cüzdanımızı platforma bağlamıştık. Şimdi “Add to cart” butonuna tıklayarak satın alma işlemini gerçekleştirin. Unutmayın, metaverse arsasını satın almak için cüzdanınızda hem arsa fiyatını hem de gas ücretini ödemeye yetecek kadar varlık bulunması gerekiyor.

2023 Yılında Metaverste Arsa Fiyatları

Yazımızın bu bölümünde en popüler Metaverse evrenlerindeki arsa fiyatlarına yer vereceğiz. 2023 yılının Mart ayı itibariyle metaverse arsa fiyatları şu şekilde:

decentraland arsa fiyatlari

Bu yazının hazırlandığı 2023 yılının Mart ayı itibariyle Decentraland metaverse evreninde arsa fiyatı 0,815 ETH (1.447 Dolar) seviyesindeydi.

sandbox arsa fiyatlari

Öte yandan en popüler metaverse evrenlerinden Sandbox’ta ise arsa fiyatları 0,68 ETH’den (1.205 dolar) başlıyor.

Metaverse alanında faaliyet gösteren diğer kripto para birimlerine CoinGecko’nun metaverse sayfası üzerinden göz atabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala