bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

MetaMask’e Polkadot Ağı Nasıl Eklenir?

metamask polkadot btch

Polkadot, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) destekli bir blockchain ağı olmadığı için maalesef MetaMask’e eklenemez.

Polkadot blockchain’ini kullanmak için, Parity Signer alternatif bir cüzdan uygulaması indirmeniz gerekiyor.

Polkadot MetaMask’e Eklenir mi?

Polkadot ağ RPC’sini Metamask cüzdanınıza ekleyemezsiniz çünkü Metamask Polkadot’un altyapısını desteklemiyor.

Polkadot’un alt yapısı, geliştiricilerin JavaScript ve Rust gibi farklı programlama dillerinde dApp’ler oluşturmasına olanak tanır. Metamask yalnızca Ethereum Sanal Makinesi ve Avalanche, Fantom gibi Solidity programlama dilinde yazılmış blockchain ağlarını destekler.

parity signer wallet
En Popüler Polkadot Cüzdanı Parity Signer Wallet

MetaMask’e Polkadot (DOT) Desteği Gelecek mi?

MetaMask, Ethereum ağı üzerinde çalışmalar yürütmeye odaklanmış New York merkezli ConsenSys şirketi tarafından geliştirilmiştir. Şu an için ConsenSys’un MetaMask cüzdanına Polkadot için destek ekleyeceğini gösteren herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Polkadot (DOT) Cüzdanı Nasıl Oluşturulur?

DeFi, GameFi ve NFT uygulamalarını kullanmak için Polkadot ağına köprü kurmak istiyorsanız, Parity Signer cüzdanını indirmeniz gerekiyor. Parity Signer’ı iOS ve Android cihazlarınıza da indirebilirsiniz.

Polkadot Cüzdanı vs Metamask

Eğer Polkadot ağını destekleyen bir Parity Signer gibi bir cüzdan kullanıyorsanız OpenSea, Uniswap Sushiswap, AAVE gibi popüler DeFi uygulamalarını kullanamazsınız. Çünkü bu DeFi uygulamaları yalnızca Ethereum blockchain’inde ve EVM uyumlu ağlarda çalışır.

Uzun lafın kısası Polkadot blok zinciri Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu olmadığı için Metamask cüzdanınıza Polkadot ağını ekleyemezsiniz. Ancak, DOT blockchain’i ile etkileşim kurmak ve ANKR, Akala ve diğerleri gibi popüler DeFi ve GameFi uygulamalarına erişmek için bir Parity Signer Wallet’ı indirebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala