bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,968.41 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.54 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 561.11 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.12 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500915 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467052 3.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153086 2.37%

MetaMask’e Kava Nasıl Eklenir?

kava metamask

Ethereum Sanal Makinesi uyumlu bir ağ olduğu için Kava ağı MetaMask’e eklenebilir. Tek yapmanız gereken doğrulanmış RPC bilgilerini MetaMask cüzdanınıza eklemek.

Bu yazımızda görsellerle adım adım detaylandırarak MetaMask’e Kava ağını nasıl ekleyebileceğinizi anlatacağız. Kava ağındaki Kava Swap, Ruby Finance, Kasava Dex gibi popüler merkezsiz finans uygulamalarını kullanmak için bu kılavuzdaki adımları takip edebilirsiniz.

MetaMask’e Kava Eklenir mi?

Evet, MetaMask’e Kava ağı eklenebilir. Çünkü Kava, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu bir ağdır. Kava ağı, Ethereum uygulamalarıyla tamamen uyumludur.

MetaMask’e Kava Ağı Nasıl Eklenir?

MetaMask uygulamasının cihazınızda kurulu olduğunu varsayalım. Eğer kurulu değilse buradaki bağlantıya tıklayarak MetaMask cüzdanınızı nasıl oluşturacağınızı dair hazırladığımız kapsamlı rehbere göz atabilirsiniz.

MetaMask’e Kava ağını eklemek için aşağıdaki 4 basit adımı takip edebilirsiniz.

Adım 1: “Networks” Menüsünü Açın

MetaMask hesabınıza giriş yapın ve cüzdan arayüzünüzün sağ üst köşesinde yer alan Networks butonuna tıklayın. Ağınızı daha önce değiştirmediyseniz, varsayılan ağ olarak bu kısımda ‘Ethereum Mainnet’ yazması gerekiyor.

content add avalanche network metamask 1
Metamask’e Kava ağı ekleme

Adım 2: “Add Network” butonuna tıklayın

Sayfanın en alt kısmında yer alan “Add Network” butonuna tıklayın.

Adım 3: Kava Ağ Ayarlarını Manuel Olarak Doldurun

Yukarıdaki görselde yer alan Add Network butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi yeni bir pencere açılacak.

kava metamask ekleme

Bu kısımda gereken bilgileri ilgili alanlara yazın:

  • Network Name: Kava EVM Co-Chain
  • New RPC URL: https://evm.kava.io
  • Chain ID: 2222
  • Currency Symbol: KAVA
  • Explorer URL: https://explorer.kava.io

Dikkat: MetaMask’inize Kava ağını eklemek için bilgileri manuel bir şekilde girmek yerine bu bilgileri kopyalayıp doğrudan ilgili alanlara yapıştırabilirsiniz. Bu hem işlemleri hızlandırır, yazım hatası ve diğer hata olasılıklarını azaltır.

Adım 4: “Save” Butonuna Tıklayın

Alanları uygun şekilde doldurduktan sonra, ekranınızın altındaki “Save” butonu mavi renge döner. Kava ağını MetaMask cüzdanınıza eklemek için bu butona tıklayın.

İşte hepsi bu kadar!

Artık MetaMask cüzdanınızdan Kava ağını kullanabilirsiniz.

Kava Ağına Nasıl Token Köprülenir?

Ethereum ile Kava ağların arasında varlık transferine olanak sağlayan tek merkezsiz köprü Celer Bridge. Celer Bridge, ETH, Avalanche, Optimism, Arbitrum ve diğer ağlar arasında doğrudan hızlı ve ucuz çapraz zincir takasları sunuyor.

kava token kopruleme

Kava Hakkında

Kava, Cosmos SDK üzerine inşa edilmiş merkezsiz finans platformdur ve kullanıcıların herhangi bir kripto para aracılığıyla ödeme almasına ve yapmasına olanak tanır. Kava, Tendermint konsensüs algoritmasını kullanır ve EVM uyumludur. Kava, Brian Kerr, Dustin Byington ve Zaki Manian tarafından geliştirildi ve 2019 yılının Kasım ayında piyasaya sürüldü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala