bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,823.90 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,112.88 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 578.28 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 171.96 2.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52129 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483656 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152586 0.78%

MetaMask’e Cardano Ağı Nasıl Eklenir?

metamask cardano btch

Cardano, Ethereum Virtual Machine (EVM) uyumlu bir blockchain değildir. Bu nedenle Cardano blockchain’i MetaMask cüzdanı tarafından desteklenmiyor. Cardano blockchain’indeki merkezsiz finans uygulamalarıyla etkileşime geçmek için kullanabileceğiniz en popüler Web3 cüzdanı Daedalus‘tur. Ancak Daedalus, kullanıcılar için bazı riskler oluşturabilecek çevrimiçi bir sıcak cüzdandır.

Cardano ağı icing saklama ve stake hizmetlerinde donanım cüzdanı gibi soğuk depolama çözümlerinin kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

Cardano MetaMask’e Eklenir mi?

Bu sorunun cevabı net bir şekilde “hayır“. MetaMask’e yalnızca Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uygumlu blockchain ağları eklenebilir. MetaMask’in yakın gelecekte Cardano’yu ekleme ya da yerel blockchain ağı Ouroboros’u destekleme gibi bir planı bulunmuyor.

Bununla birlikte, Ouroboros tabanlı Cardano blockchain’inin, gelecekte EVM’yi destekleyebileceği iddia ediliyor. Vasil hard fork’unyla birlikte gelecekte Cardano, MetaMask’e eklenebilir. Ancak bu rehber içeriğin hazırlandığı an itibariyle bu konunda bir gelişme bulunmuyordu.

Cardano (ADA) Cüzdanı Oluşturma

Cardano üzerinde Ouroboros’a köprü kurmak istiyorsanız, Daedalus Wallet’ı indirebilirsiniz.

Daedalus Wallet, ADA ekosistemi için oluşturulmuş açık kaynaklı bir cüzdandır. Cardano için en yaygın kullanılan cüzdanlardan biri olan Daedalus Wallet, ADA stake etme ve token takas işlevselliğiyle ön plana çıkıyor.

624865f5275ea36cafbb2ab3 Cardano Wallet Daedelus

MetaMask Cüzdanıma Cardano (ADA) Gönderebilir miyim?

Cardano (ADA) token’lerinizi Metamask cüzdanına gönderemezsiniz. Çünkü Cardano token’leri Ouroboros blockchain’inde geliştirilmiştir ve Ethereum, Solana veya Avalanche gibi diğer katman-1 blockchain ağlarında desteklenmiyor.

Borsa sıcak cüzdanları dışında Cardano için kullanabileceğiniz tek cüzdan Daedalus Wallet’tır.

‍Editörün Notu

MetaMask’e Cardano ağı eklenmediğinden ötürü alternatif olarak Daedalus Wallet’ı kullanabilirsiniz. Ancak Daedalus’un sıcak cüzdan olması tehlikelere davetiye çıkarıyor.

Cardano tokenlarınızı güvenli bir şekilde saklamak istiyorsanız, güvenli Cardano saklama ve stake etme olanağı sunan Ledger Nano S gibi çevrimdışı bir cüzdanını tercih edebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala