bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,725.95 0.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,592.10 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 586.75 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 186.17 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62186 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651258 0.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21539 17.78%

MetaMask’e Aptos Ağı Nasıl Eklenir?

metamask aptos btch

Aptos, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu bir ağ olmadığından malesef Aptos ağını MetaMask’e eklemek mümkün değil. Çünkü Aptos, Ethereum Sanal Makinesi’nin programlama dili Solidity ile geliştirilmemiştir. Aptos ağındaki DeFi uygulamalarıyla etkileşime girmek isteyen kullanıcılar MetaMask alternatifi Aptos cüzdanlarından Petra Wallet’ı kullanabilir.

Petra Aptos Wallet Cüzdanı Nedir?

Petra Aptos Wallet, Aptos blockchain’inin resmi cüzdanıdır ve Aptos Labs tarafından geliştirilmiştir. Petra Wallet’ın kullanıcı deneyimi MetaMask’e oldukça yakın. Tıpkı MetaMask gibi Petra Wallet’ın tarayıcı uzantısını Google Chrome’a kurabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey Petra Wallet’ın resmi web sitesini ziyaret etmek ve cihazınıza uygun olan cüzdanı indirmek.

metamask aptos petra wallet
Petra Wallet nedir?

Aptos Mainnet RPC Bilgileri

Petra Wallet otomatik olarak Aptos Mainnet RPC bilgileriyle yüklü olarak geliyor. Petra Wallet’ı kullanmaya başlamak için aşağıdaki 4 basit adımı takip edebilirsiniz.

  1. Petra Wallet tarayıcı uzantısı sayfasını ziyaret edin
  2. “Add to Chrome” butonuna tıklayın.
  3. Eklentileriniz arasında Petra Wallet’ı bulun ve açın.
  4. Cüzdanınızı oluşturun kurtarma kelimelerinizi güvenli bir yere kaydedin. İşte bu kadar Petra Wallet kullanıma hazır!
petra wallet nasil kurulur

Aptos Ağındaki En İyi DeFi Uygulamaları

Aptos ağı henüz daha çok yeni olduğu için ağdaki DeFi uygulamalarının sayısı da oldukça sınırlı. Aptos ekosistemindeki DeFi uygulamalarına örnek olarak Econia, Aptos Monkeys, Hippo Labs, Ditto, Momentum Safe, Bruh Bears, Space Pirates örnek verilebilir.

Aptos ağındaki zincir üstü verileri takip etmek istiyorsanız Aptos blok kaşifini ziyaret edebilirsiniz.

Aptos Güvenli mi?

Aptos nispeten yeni bir blockchain ağı ve Ethereum Sanal Makinesi üzerine inşa edilmediği için MetaMask’e Aptos ağı eklenemiyor. Aptos ağındaki DeFi uygulamalarıyla etkileşime girmek için Petra Wallet’ı kullanabilirsiniz. Aptos henüz yeni bir ağ olduğundan, kullanımının tamamen güvenli olduğunu söyleyemeyiz.

Aptos’un arkasındaki yatırımcılar oldukça deneyimli ve iyi bir geçmişe sahip. Bu da projenin başarı şansının yüksek olduğunu gösteriyor. Aptos’un güvenli ve güvenilir bir blockchain platformu olup olmayacağını sadece zaman gösterecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti. 2016 yılında yaptığı araştırmalar neticesinde kripto paralarla ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenmeye başlayan Tuncay, 1 yıllık bir çalışmanın ardından bu alanda içerikler üretmeye başladı. Tuncay, üniversite yıllarında yerli ve yabancı birçok kripto para projesinde rol alarak kripto para sektörüyle bağlarını iyice güçlendirdi. Henüz lise yıllarında gazeteciliğe ilgi duyan Tuncay, üniversite yıllarında internet dünyasına adım attı ve 2018 yılında sırasıyla Coinografi.com ve CoinBilgi.net sitelerini kurdu ve yönetti. Tuncay, üniversite yıllarından bu yana gününün tamamını kripto paralar ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenerek, bu konuda araştırmalar yaparak geçiriyor. Tuncay’ın kripto para alanında ilgilendiği başlıca konular arasında ödeme sistemleri, NFT ve merkezsiz finans protokolleri yer alıyor. Tuncay Blockchain teknolojisine, kripto paralara, teknolojik dönüşüme, ekonomiye duyduğu ilgi nedeniyle bu alanda yüksek lisans eğitimi için yönünü dijital dönüşüm konusunda Avrupa’ya liderlik eden Baltık ülkelerine çevirdi ve 2021 yılının Ocak ayında Letonya Riga Teknik Üniversitesi Business Informatics bölümünden kabul aldı. 2021 yılının Ocak ayında Kriptomeda bünyesine katılan Tuncay, Coinkolik.com, BTCHaber.com ve CoinBilgi.net platformlarının Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütüyor. Üniversite yıllarında girişimcilik ve doğa Sporları kulüplerinde aktif rol alan Tuncay başta futbol ve hentbol olmak üzere spora, bilgisayar ve konsol oyunlarına, fotoğrafçılığa, araştırmaya, okumaya ve öğrenmeye büyük ilgi duyuyor. Kripto para ekosisteminde spesifik olarak NFT’lerle ilgilenen Tuncay, bununla birlikte Solana, Polkadot ve Avalanche gibi akıllı sözleşmeleri ve merkezsiz finans protokollerini destekleyen projeleri yakından takip ediyor. Tuncay, Mahatma Gandhi’in “Dünyada görmek istediğin değişimin bir parçası ol.” sözünden ilham alıyor. Bu bağlamda geleneksel finansal sistemin temellerinden çatırdadığını ve dijital paraların insanlığın geleceği olduğunu düşünmesi nedeniyle kripto para ekosisteminin geniş kitlelerce benimsenmesi için çalışmalar yürütüyor. Tuncay, kripto varlıkların paranın çehresini temelden değiştirebileceğine inanıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala