bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,062.70 0.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.27 2.66%
bnb
BNB (BNB) $ 578.37 0.15%
solana
Solana (SOL) $ 167.05 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521985 0.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48286 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151953 0.75%

Meta, Yeni VR Başlığı Meta Quest Pro’yu Tanıttı

meta yeni vr gozlugu meta quest proyu tanitti

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi olan Meta, metaverse alanında çalışmalarına hız veriyor. Meta, son olarak uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni VR gözlüğü Meta Quest Pro’yu duyurdu.

Meta’dan Yeni Meta Quest Pro VR Başlığı

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı Meta Quest Pro isimli sanal gerçeklik başlığını tanıttı. Yapılan açıklamada, Meta’nın yeni VR başlığının 1.500 dolardan satışa sunulacağı belirtildi.

Zuckerberg, Meta’nın yeni ürününün VR ve artırılmış gerçeklik geliştiricilerine yönelik düzenlenen Meta’nın Connect etkinliğinde duyurdu. Yeni başlık, Meta’nın Quest 2 başlığından daha pahalı bir fiyat etiketine sahip. Bunun nedeni ise yeni ürünün yeni teknolojilerin ve Qualcomm’un daha gelişmiş grafik işlemcisinin yer alması.

meta yeni vr gozlugu meta quest proyu tanitti 2

Yeni başlık, sanal dünyanın unsurlarını fiziksel dünya ile harmanlayabiliyor ve böylece metaverse deneyimini daha ileri bir seviyeye taşıyor. Meta Quest Pro ile birlikte kullanıcılar Microsoft’un bazı uygulamalarında metaverse deneyimi yaşayabiliyor.

Konu hakkında açıklama yapan Microsoft CEO’su Nadella, “Xbox oyun kumandanızla, Quest’teki devada bir ekrana yansıtarak 2 boyutlu oyunları oynayabileceksiniz. Bu yeni teknolojinin henüz ilk günlerindeyiz ancak gelecek için heyecanlıyız.” dedi.

Son olarak etkinlik esnasında Meta CEO’su Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde Apple CEO’su Tim Cook’un metaverse konusundaki açıklamalarını eleştirdi. Metaverse’in geleceğin teknolojik devrimi olacağını söyleyen Zuckerberg, Apple’ın geçmişte yaptığı gibi VR alanında da rakiplerini sınırlandırarak, kontrolü kendi eline almaya çalıştığını belirtti.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala